Αποκλεισμένες για ακόμη ένα 24ωρο η Κεφαλονιά και Ιθάκη, λόγω παράτασης της απεργίας

Άλλη μια 24ωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με τα πλοία να μένουν δεμένα και αύριο Τρίτη. Με τη νέα απεργία τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια ως και τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν ήδη νέα 24ωρη απεργία, μετά την 24ωρη σημερινή τους (3/9/2018) απεργιακή κινητοποίηση, καθώς θέλουν να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην πρόταση των ακτοπλόων που αφορά στην αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων. Στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ σημείωνε ότι: «Ο ΣEEN, ακολουθώντας αθέμιτη τακτική κωλυσιεργίας και αρνούμενος να χορηγήσει αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για επτά συνεχόμενα χρόνια, δήλωσε στην Ομοσπονδία ανερυθρίαστα ότι τα μέλη του «αδυνατούν» να χορηγήσουν την οποιαδήποτε αύξηση, εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές τους θέσεις και οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά τους, σε αδιέξοδο». Τα αιτήματα των ναυτεργατών:
– Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων στα προ μνημονίων επίπεδα
– Αναστολή του άρθρου που αφορά τις μειωμένες συνθέσεις στα πλοία της ακτοπλοΐας
– Καταπολέμηση της μαύρης εργασίας
– Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τις κατηγορίες πλοίων για το 2018
– Εξασφάλιση καταβολής των δεδουλευμένων από όσους εφοπλιστές χρωστούν μισθούς σε ναυτεργάτες.
Έτσι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα μείνουν για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο χωρίς πλοίο και απομωνομένες από την ηπειρωτική χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται εν μέσω τουριστικής σεζόν σε απώλεια εσόδων του τουρισμού.

Επιμέλεια Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

Related Posts