Πολλαπλή Συμμόρφωση και Αγροτικές Επιδοτήσεις

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι η τήρηση των ελάχιστων υποχρεώσεων που απορρέουν από τους κανόνες της Πολλαπλής Συμμόρφωσης αποτελεί ένα βασικό θέμα για να λαμβάνει ο ντόπιος Ελαιοπαραγωγός, Αμπελουργός, Κτηνοτρόφος, Δενδροκαλλιεργητής, Κηπευτικοπαραγωγός και Μελισσοκόμος τις άμεσες Επιδοτήσεις του, καθώς και τις όποιες επιπλέον Ενισχύσεις από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η Πολλαπλή Συμμόρφωση είναι ένας μηχανισμός που συνδέει τις άμεσες πληρωμές με τη συμμόρφωση των ΓεωργοΚτηνοτρόφων με τα βασικά πρότυπα που αφορούν το περιβάλλον, την ασφάλεια των τροφίμων, την υγεία των ζώων και των φυτών, την καλή διαβίωση των ζώων, την απαίτηση διατήρησης της δομής του εδάφους σε καλή γεωργική και περιβαλλοντική κατάσταση καθώς και τη διαχείριση των υδάτων. Δεν πρέπει λοιπόν να λησμονείται ότι οι άμεσες Επιδοτήσεις (όπως, Βασική, Πρασίνισμα, Νέοι Αγρότες, Εξισωτική, Συνολικές Συνδεδεμένες Ενισχύσεις, Αναδιάρθρωση Aμπελώνων, κλπ) αφορούν το σύνολο των Παραγωγών και ότι η Ευρωπαϊκή Κοινότητα δίνει σημαντικό μέρος των κονδυλίων στο πλαίσιο της ισχύουσας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την κάλυψή τους, και την τήρηση των υποχρεώσεων της Πολλαπλής Συμμόρφωσης.
Παραβάσεις όπως η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς άδεια, ή η μη ορθή ενημέρωση του μητρώου ζώων αλλά και η λανθασμένη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων, καθώς και η υποβάθμιση των οικοτόπων, κλπ ενδέχεται να επιφέρει μείωση μέχρι και 20% στις Αγροτικές Επιδοτήσεις. Ο υπολογισμός των μειώσεων στις Αγροτικές Επιδοτήσεις, που θα επιβάλλονται από τον Οργανισμό Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο πλαίσιο της Πολλαπλής Συμμόρφωσης, γίνεται με βάση τα ευρήματα των επιτόπιων, διοικητικών και εργαστηριακών ελέγχων, καθώς και τα ευρήματα επιλεξιμότητας ως προς τη σήμανση και καταγραφή αιγοπροβάτων και βοοειδών. Διευκρινήσεις σχετικά με την Πολλαπλή Συμμόρφωση παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (από τις 8 πρωί έως τις 4 απόγευμα) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts