Η κορυφαία συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου με τους νέους απόδημους Επτανήσιους

Κορυφαία ήταν η συνάντηση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστασίου, με τους νέους απόδημους Επτανήσιους, που έγινε εκτός προγράμματος του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων.
Μετά το πέρας της δεύτερης μέρας της διεξαγωγής του, η αίθουσα του ξενοδοχείου, άδειασε, με τους νέους αποδήμους να παραμένουν εκεί προκειμένου να συναντήσουν και να συνομιλήσουν προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο, για τις αγωνίες τους, για τις εμπειρίες που έζησαν και τις εικόνες που αποτύπωσαν , τις 15 αυτές ημέρες φιλοξενίας τους στα Ιόνια νησιά. Να μιλήσουν για την πατρίδα… Ο Αρχιεπίσκοπος ως Καλός ποιμένας, παρά την εμφανέστατη κούραση του, κάθισε μαζί τους και με υπομονή αλλά και περισσή αγάπη, άκουσε τον καθέναν πως ζει, πως περνά το χρόνο του, πως είναι ο Επτανήσιος στο εξωτερικό, πως είναι ο νέος άνθρωπος της Ομογένειας. «Ήταν μία συζήτηση απλή, αλλά τόσο ουσιαστική, τόσο εποικοδομητική», είπε συγκινημένος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Η κορύφωση της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με τους νέους Απόδημους Επτανήσιους που βρίσκονται αυτές της ημέρες λόγω του Συνεδρίου στην Κέρκυρα, ήταν, όταν όλοι μαζί έψαλαν συγκινημένοι τον Ακάθιστο Ύμνο. Η άδεια αίθουσα του συνεδρίου γέμισε μελωδία. Ρίγη συγκίνησης και πατριωτισμού ένωσαν όλους όσοι βρεθήκαν στη συνάντηση αυτή. Οι νέοι απόδημοι Επτανήσιοι έδωσαν την υπόσχεση, κυρίως στον εαυτό τους, να επιστρέφουν, ως αποδημητικά πουλιά, πίσω στην πατρίδα. Ο Αρχιεπίσκοπος είδε το ποίμνιο του να μεγαλώνει και οι ρίζες του να εκβαθύνονται και ο Περιφερειάρχης αισθάνθηκε ότι μπήκε το πρώτο λιθαράκι της στέρεας σύσφιξης των αποδήμων Επτανησίων με τη μητέρα γη.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

2 3

Related Posts