Αμαρτωλές και κατάπτυστες αποφάσεις, προϊόντα παραδικαστικού κυκλώματος

Όπως κάθε χρόνο και σήμερα, στην εορτή του συμβόλου της πίστης μας θα βρεθούμε ταπεινοί προσκυνητές στα Κηπούρια να γαληνέψει η ψυχή μας.
Σ΄ αυτά τα ιερά χώματα ηρεμούμε και γαληνεύουμε γιατί συναντιόμαστε με το θεό την ιστορία μας τους πατέρες μας και την αρμονία της παρθένας και αβίαστης φύσης που προσφέρει ο ουρανός η θάλασσα και το περιβάλλον. Αυτή την γαλήνη, μοναδικό φάρμακο στην σκληρή βαρβαρότητα της καθημερινότητας, δοκίμασαν να διαλύσουν και εξαφανίσουν με το φύτεμα ανεμογεννητριών καθ’ όλο το μήκος της κορυφογραμμής από Μωρού έως Καμιναράτα. Προγραμματίζουν να στήσουνε τα σιδερένια “ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ” ύψους 100 πλάτος 70, σε απόσταση μεταξύ τους 200 μέτρων και θα δούμε ξανά την ίδια εικόνα όπως βλέπουμε απέναντι στα βουνά. Αντί το πρωί να βλέπουμε τον ήλιο που ανατέλλει βλέπουμε πάσσαλους φυτεμένους λες και είμαστε στης φυλακές του Αλκατράζ το ίδιο θέλουν να κάνουν και στην δυτική μεριά του νησιού μας από Κηπούρια έως Καμιναράτα, αντί να βλέπουμε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα θα βλέπουμε τα σιδερένια τέρατα να στριφογυρίζουν.
Αν επιτρέψουμε τούτο η γενιά μας θα στιγματιστεί με την βαρειά κατηγορία της δειλίας και η σημερινή γαλήνη θα αντικατασταθεί από αίσθημα φόβου ερωτηματικών και απέχθειας. Πρώτη και τελευταία εικόνα αυτού του υπέροχου ψυχικά και εμφανισιακά τοπίου θα είναι οι σιδερένιοι πάσσαλοι καρφωμένοι στην ιστορική, πνευματική, αρχαιολογική και παραγωγική κληρονομία μας. Με Αμαρτωλές αποφάσεις που ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει “Κατάπτυστες” και ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ονόμασε “προϊόντα Παραδικαστικού κυκλώματος” και εμείς ονομάζουμε “Εχθρικές πράξεις ενάντια στον τόπο μας”. Δοκιμάζουν στο όνομα της πράσινης ενέργειας να κάψουν την προοπτική την περιοχής των Κηπουριών. Είμαστε υπέρμαχοι κάθε μορφής ανανεώσιμης ενέργειας εκεί όμως που δεν καταστρέφουν.
Η περιοχή Ταφιού και Κηπουραίων έχει άλλο ρόλο που μέχρι σήμερα τα μυαλά της προηγούμενης Μητρόπολης δεν προστάτεψαν και τα κούφια μυαλά του Δήμου δεν αξιοποίησαν.
1) Το Ομηρικό κράτος των Ταφείων και τους αντίστοιχους αδιερεύνητους αλλά υπαρκτούς αρχαιολογικούς θησαυρούς.
2) Την ιερότητα του παλαιότερου στο νησί Μοναστηριού του Τφειού και Κηπουραίων.
3) Την μεγαλύτερη και ίσως καλύτερη παράλια της Κεφαλονιάς την Πλατιά Άμμο.
4) Το Δρακοντόσπηλο.
5) Τα Γερμανικά φυλάκια.
6) Τον φάρο του Γέρο Γόμπου, τέταρτο σε μέγεθος στην Ελλάδα.
7) Την Σχίζα με το υποβρύχιο Παπανικολή.
Ο ρόλος της περιοχής δεν είναι το κέρδος ξένων και μερικών, αλλά να αξιοποιηθεί ως θρησκευτικός κόμβος και κατ’ επέκτασιν οικονομικής ωφέλειας για όλους μας. Έχουμε δώσει και θα συνεχίσουμε τον πόλεμο για την πίστη μας την αξιοπρέπεια μας και τον τόπο μας. Αντίθετοι με όποιους άμμεσα ή έμμεσα, καθαρά ή υπόγεια βοηθούν στην καταστροφή. Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτής νίπτουν τα χείρας τους ως πόντιοι Πιλάτοι και κρύβονται πίσω από προσχηματικές αποφάσεις τις οποίες δεν εφαρμόζουν. Ζητάμε την συμπαράστασή σας τούτος ο τόπος να μείνει ιερός, γαλήνιος και έτοιμος να σύρει σε ανάπτυξη όλη την Παλλική. Η Μητρόπολη μπορεί ως ιδιοκτήτης και έχει δυνατότητες διακοπής της αυθαιρεσίας.

Πολιτιστικός Σύλλογος “Αετός Καμιναράτων”

Related Posts