Ψάχνουν… σωσίβιο στο πρόσωπο του Σταύρου Σπαθή οι νέοι της Κίνησης Πολιτών

Έχουν αρχίσει για τα καλά οι προεκλογικές ζυμώσεις αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Τους δύο μονομάχους τους ξέρουμε ήδη, αφού Θεόφιλος Μιχαλάτος και Αλέξανδρος Παρίσης ετοιμάζονται για τη μάχη.
Αν σε αυτούς τους δύο προσθέσουμε και τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, τότε έχουμε τρεις δημοτικές παρατάξεις στην αφετηρία και ψάχνουμε να βρούμε τον τέταρτο ή και τον πέμπτο συνδυασμό, αν αυτός ή αυτοί προκύψουν. Πριν από έναν μήνα ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη της Κίνησης Πολιτών Κεφαλονιάς, η οποία μέσω ανακοίνωσής της μας ενημέρωσε ότι προτείθεται να λάβει μέρος στις εκλογές του Μαΐου. Κυκλοφόρησε μάλιστα και τις θέσεις της επί θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα αρχικά ονόματα που δημοσεύθηκαν αφορούν άτομα που κινούνται σε παραπάνω από έναν πολτικό χώρο ή ακόμη και άτομα που δεν έχουν εκφραστεί κομματικά τα προηγούμενα χρόνια. Στην πλειοψηφία τα άτομα αυτά προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το παλαιό ΠΑΣΟΚ και από την Δημοκρατική Αριστερά. Η βουλευτής του νομού μας έσπευσε αμέσως να… αγκαλιάσει αυτή την κίνηση, ενώ προχθές διαπιστώθηκε ότι και στο ΚΙΝ.ΑΛ. υπάρχει αρκετός σκεπτικισμός αναφορικά με την ύπαρξη εκεί ατόμων που όχι μόνο ανήκουν στο χώρο του, αλλά είναι και εκλεγμένοι στα όργανά του, όπως η Συντονιστική Επιτροπή.
Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει ωστόσο είναι ποιος ή ποια θα ηγηθεί αυτής της νέας παράταξης προκειμένου να την οδηγήσει στις εκλογές. Διέρευσαν κάποια ονόματα όπως αυτά των Αλέξανδρου Παντελιού, Ρωσσέτου Λούζη, Αγησίλαου Κονιδάρη, ωστόσο non papers μέσα από αυτή την Κίνηση έγινε διάψευση. Λίγες ημέρες αργότερα ακούστηκε και γράφτηκε σε πολλά τοπικά ΜΜΕ και το όνομα του πρώην Δημάρχου Αργοστολίου, Μάκη Φόρτε, ο οποίος ποτέ δεν διέψευσε ότι φλερτάρει πολιτικά με την Κίνηση Πολιτών. Εντωμεταξύ, στα δημοσιογραφικά γραφεία και όχι μόνο κυκλοφόρησε πριν από δύο ημέρες ότι τουλάχιστον δύο αρκετά γνωστά στελέχη της Κίνησης Πολιτών Κεφαλονιάς πλησίασαν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Σταύρο Σπαθή και του ζήτησαν να ηγηθεί της παράταξης, αφού θεωρούν ότι είναι ο ιδανικός πολιτικός άνδρας που θα μπορούσε τη δεδομένη αυτή χρονική στιγμή να φέρει εντυπωσιακά εκλογικά αποτελέσματα για αυτούς, μια και μπορεί να συσπειρώσει γύρω του όχι μόνο τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά και ουδέτερους, όπως τα κατάφερε στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σπαθής αρνήθηκε ευγενικά, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι μόνο η παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, αν συσπειρώσει δυνάμεις γύρω της μπορεί να γίνει ο πολιορκητικός κροιός που θα ρίξει από την εξουσία την νυν Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Παρίση και του Διονύση Λυκούδη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts