Πανικό έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά που καίει ανάμεσα σε Ζόλα και Αγία Κυριακή

Η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 20:00 σήμερα το βράδυ πολύ κοντά στο χωριό Ζόλα φάνηκε στην αρχή να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, όμως η έγκαιρη επέμβαση τη πυροσβεστικής με μεγάλες δυνάμεις την έχει θέσει σχεδόν υπό έλεγχο.
Μετά από δίωρη προσπάθεια των πυροσβεστών, αλλά και των εθελοντών που έτρεξαν εκεί, η φωτιά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχει περιοριστεί σε τρία μικρότερα μέτωπα, που μοιάζουν να είναι υπό έλεγχο. Ωστόσο, φυσούν πολύ δυνατοί άνεμοι και αρκετοί κάτοικοι του χωριού έχουν πανικοβληθεί θεωρώντας ότι η φωτιά μπορεί να μπει ανά πάσα ώρα και στιγμή στο χωριό. Μάλιστα, πριν από λίγο υπήρχε και σχέδιο εκκένωσης των Ζόλων, αλλά παραμένει ακόμη στο… συρτάρι. Επί τόπου έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πυρκαγιά που ακόμη μαίνεται…

update 22:12 Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία ολοένα και μικραίνει, ωστόσο ο δυνατός αέρας προκαλεί αναζωπυρώσεις. Απομακρύνεται η πιθανότητα εκκένωσης των Ζόλων, αλλά παραμένουν σε επιφυλακή δύο λεωφορεία και μεταφορά των κατοίκων αν χρειαστεί.

update 23:00 Ο μεγάλος κίνδυνος φαίνεται ότι πέρασε για τους κατοίκους των Ζόλων, αφού δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν το χωριό. Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έχουν θέσει το σύνολο και των τριών σχεδόν μετώπων υπό έλεγχο. Η κατάσβεση συνεχίζεται σε μικρές εστίες φωτιάς που αναζωπυρώνει ο δυνατός αέρας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος 

Related Posts