Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής «Donna Aventura»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Ε.Ο.Τ Ιταλίας, επισκέφτηκε τα νησιά μας 7μελες συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο “Donna Aventura” του Ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού “Mediaset Rete 4”.
Τα γυρίσματα που ξεκίνησαν από 12 Σεπτέμβρη, ολοκληρώθηκαν στις 22 του ιδίου μηνός και πραγματοποιήθηκαν στη Λευκάδα, το Μεγανήσι, την Κεφαλονιά,την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο. Όπως είχε αναφερθεί σε προγενέστερο σχετικό δελτίο τύπου, η τηλεοπτική εκπομπή DONNA AVVENTURA προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 14:00 στο τηλεοπτικό κανάλι ‘’Mediaset Rete 4’’ από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.Η σειρά κάθε χρόνο αποτελείται από 10 – 12 εκπομπές. Ο αριθμός των τηλεθεατών φτάνει εβδομαδιαίως τα 4 εκατομμύρια(!). Ο αριθμός των Ιταλών που παρακολουθούν τις περιπέτειες των πρωταγωνιστριών της εκπομπής μέσα από τα social media (facebook, twitter, instagram, Pinterest) είναι περίπου 1 εκατομμύριο ανά εβδομάδα. Επίσης, εκτός από την πρώτη προβολή στο Rete 4, η εκπομπή βγαίνει σε επαναλήψεις κάθε Παρασκευή βράδυ και Σάββατο πρωί, ενώ η εκπομπή επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή στις 14:00 κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο.
H προβολή των νησιών μας, μέσω της εκπομπής δεν θα γίνει μόνο μέσω της τηλεόρασης. Προβολή θα γίνει και μέσα από το Ραδιόφωνο, καθώς ο ραδιοφωνικός σταθμός ‘RTL 102.4 very normal people’, είναι ο επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός της εκπομπής από το 2005. Οι πρωταγωνίστριες είναι καλεσμένες στο σταθμό και σε απευθείας μετάδοση κάθε Παρασκευή βράδυ στις 19:50 μαζί με την παρουσιάστρια ‘Federica Gentile’ διηγούνται στους ακροατές του σταθμού τις περιπέτειες των κοριτσιών της διπλανής πόρτας. Επίσης, οι προορισμοί που φιλοξένησαν την εκπομπή θα προβληθούν και μέσω διαδικτύου, και συγκεκριμένα της πλατφόρμας ‘TGCOM24’, όπου διατηρούν μία κατηγορία με τίτλο «Ταξίδια» (Viaggi). Μέσα σε αυτό το τμήμα θα υπάρχει ένα τμήμα Donnavventura Travel, με τουλάχιστον δύο άρθρα ανά εβδομάδα. Το επίσημο site της εκπομπής είναι https://www.donnavventura.com/index.asp
Η συμμετοχή των φορέων και επιχειρήσεων κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ήταν μεγάλης κλίμακας, ώστε η εκπομπή να έχει τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα για την περαιτέρω ανάδειξη των Νησιών μας. Όλους αυτούς η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τους συγχαίρει και τους ευχαριστεί όπως αναφέρονται παρακάτω:
Στη Λευκάδα το ξενοδοχείο “Ionian Blue”, το εστιατόριο των αδελφών Θεοχάρη (στο Κάθισμα), το εστιατόριο της κ. Χαράς Γουρζή (στη Λυγιά), το εστιατόριο “ERRIKOS” στο Βαθύ Μεγανησίου, η ομάδα αλεξίπτωτου πλαγιάς του κ. Γιώργου Τσούση, τα πλοία “Μεγανήσι” και “Κάπταιν Αριστείδης”, ο Τμηματάρχης Τουρισμού της Π.Ε. Λευκάδας κ Σπύρος Ζαμπέλης και η κ. Σοφία Αργυρού από το Δήμο Μεγανησίου, προσέφεραν τον καλλίτερο τους εαυτό.
Στην Κεφαλονιά, τα εστιατόρια “της Βάσως” στο Φισκάρδο, το “Premier”, το “La Gondola” το “Kaptains Table” (στο Αργοστόλι), το ‘Κτήμα Χαριτάτου”(στην Παλική), ο Χορευτικός Σύλλογος Κρανιάς “ο Μπάλος”, ο κ. Όθωνας Κουταβάς με τα ηχητικά μηχανήματα, το εστιατόριο “Μύθος- εστίασης”, το τουριστικό Ψαροκάϊκο “Poseidon” – fishing Tourism, το εστιατόριο “Kiani Akti” (στον Κατελειό), τα πλοία “Αγιος Γεράσιμος (Αργοστόλι- Ληξούρι) και “Ιόνιον Πέλαγος” (Κεφαλονιά – Ιθάκη), αλλά και το Δήμο Κεφαλονιάς για τη δωρεάν είσοδο στα σπήλαια και παροχή διευκολύνσεων, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Βαγγέλη Κεκκάτο, τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ανδρέα Παντελιό, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εν/νων δωματίων & Διαμερισμάτων κ. Δημήτρη Ατσάρο, την κ. Ελένη Λιναρδάτου από τον χορευτικό σύλλογο “Μπάλο” και τον Τμηματάρχη Π.Ε Κεφαλονιάς κ. Μηνά Κλαουδάτο, που είχαν ουσιαστική συμβολή στην οργάνωση και επιτυχία των γυρισμάτων.
Στην Ιθάκη, η ψαροταβέρνα “Οδυσσέας” (στις Φρίκιες), το ξενοδοχείο “Μέντωρ” (στο Βαθύ) και ο Έπαρχος κ. Σπύρος Τσιντήλας συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκεί επίσκεψης του συνεργείου και των γυρισμάτων που πραγματοποιήθηκαν.
Στη Ζάκυνθο, τα τουριστικά Γραφεία “Cretan Holidays” (κ. Μπάμπης Μπίτσικας) και “B4U” (κ. Μάρκος Δαμανάκης), το ξενοδοχείο “Majestic”, το εστιατόριο “El Greco” (στον Άγιο Σώστη), το “Mandala” (στην παραλία του Λαγανά), το φυσικό περιηγητικό πάρκο χλωρίδας και πανίδας “Ασκός” (κ. Γιάννης Ποταμίτης), τις βάρκες “Traventure in Greece” (κ. Παύλος Μποζίκης).
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ευχαριστεί επίσης την Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου και τα Κεντρικά Λιμεναρχεία Κεφαλονιάς και Ζακύνθου για τις διευκολύνσεις, καθώς και το πλοίο “Βάσος” (Πεσσάδα – Αγ. Νικόλαος) και την Εταιρεία “Kefalonian Lines” (Ζάκυνθος – Κυλλήνη). Αναμένεται ότι η προβολή της εκπομπής, με τα παραπάνω μέσα (τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης), σε συνάρτηση της μεγάλης χρονικής διάρκειας προβολής σε αυτά, δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις για την ενίσχυση της ροής του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία , στα νησιά μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Related Posts