Υπερ-κυπελλούχος Κεφαλονιάς ο Παλληξουριακός, νίκησε 3-0 την Εικοσιμία

Τι και αν τις χώριζε μια κατηγορία, τι και αν η Εικοσιμία μπήκε στο γήπεδο με τον αέρα του φαβορί, ο Παλληξουριακός ήταν η ομάδα που πανηγύρισε το πρώτο Σούπερ Καπ Κεφαλονιάς επικρατώντας του συλλόγου από τη Λειβαθώ άνετα με 3-0 στα Φαρακλάτα.
Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δυσκόλεψε αρκετά τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Σκληρά μαρκαρίσματα, κάποιες φορές και αντιαθλητικά δεν άφησαν κανένα περιθώριο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Ο Παλληξουριακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά φτάνοντας μια ανάσα από το γκολ μόλις στο 10. Ο Μπράτι θα κάνει ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, θα μπει στην περιοχή του Μωραΐτη, όμως ο γκολκίπερ της Εικοσιμίας θα διώξει με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός του Παλληξουριακού. Το θέαμα από εκεί και πέρα ήταν πολύ κακό, αφού δεν δημιουργήθηκε ούτε μια υποψία ευκαιρίας. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 41 για να ανταποδώσει η Εικοσιμία την ευκαιρία του Μπράτι. Ο Λυκούδης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπούσι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σκαμαντζούρα. Με αυτό το στείρο 0-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Μεταμορφωμένος ο Παλληξουριακός στο δεύτερο ημίχρονο
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα πάντα άλλαξαν στο γήπεδο μαζί με τον καιρό, αφού σταμάτησε να βρέχει. Ο Παλληξουριακός έβαλε την μπάλα κάτω και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, την ώρα που οι παίκτες της Εικοσιμίας πελαγοδρομούσαν. Στο 48 ο Μπράτι πέρασε στον αμαρκάριστο έξω από την περιοχή και δεξιά Μουρελάτο, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε και λίγο το πόδι του Μπούσι και κατέληξε στα δίχτυα της Εικοσιμίας ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Παλλικής. Στο 55 ο Μπράτι δεν θα βρει στόχο με σουτ από καλή θέση και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπάμπης Μουρελάτος θα πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Λαλάι θα κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και ο πιτσιρικάς με μονοκόματο σουτ πάνω στην κίνηση θα κάνει το 2-0 για την ομάδα του, που φάνηκε να “κλειδώνει” τη νίκη. Στο 64 νέο σουτ από τον Μπράτι θα περάσει λίγο άουτ και στο 68 θα μπει ένα γκολ που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα. Ο Σπύρος Μαρκάτος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μωραΐτη ρίχνοντας με αυτό το 3-0 στο καναβάτσο την εκπρόσωπό μας στη Γ Εθνική. Από εκεί και πέρα μπορούμε να καταγράψουμε ένα σουτ του Ζαμπαύτη στο 86 και ένα του Μπράτοι στο 89 που δεν βρήκαν στόχο. Ο Παλληξουριακός δίκαια νίκησε σήμερα με 3-0 δείχνοντάς μας και τις ικανότητές του στο νέο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Σπύρος Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Μπερνάλης, Τζιαρτζάνης (63 Μαρκάτος), Ζερβός (44 Ζάβαλης), Λούλουδας, Κουκουβίνος, Αρμάντο, Λαλάι (89 Μπαλάσκας), Μπράτι (89 Μουρελάτος Χρ.), Αντωνάτος, Μουρελάτος.
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Μωραΐτης, Κούρτη, Καμπανός, Πολλάτος Δ. (81 Ζαμπαύτης), Φωκάς, Λυκούδης, Μπούσι, Πολλάτος Α. (65 Ντετλάλα), Χασάι (63 Κορσιάνος), Κόμητας, Πολυδωράτος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed