Ανένδοτος ο Σπύρου, αποφασισμένος να κατέβει ως… αντάρτης

Επικίνδυνες διαστάσεις εμφυλίου πολέμου έχει λάβει στην Περιφέρεια το πρόβλημα του επικεφαλής της παράταξης που θα επιλέξει η Νέα Δημοκρατία. Στα χαρακώματα βρίσκονται η Πειραιώς και ο π. Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου.
Δραματικά είναι τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες 30 ώρες στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, εκεί που η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα. Χθες το πρωί ο Σπύρος Σπύρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε για την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου. Ύστερα από μόλις τρεις ώρες υπήρξε ρεπορτάζ, διαρροή από τα κεντρικά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι διατεθειμένο να στηρίξει την πρώην Ευρωβουλευτή, Ρόδη Κράτσα, ως επικεφαλής του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στην Περιφέρειά μας. Αυτό έφερε την άμεση αντίδραση του κ. Σπύρου, ο οποίος επικοινώνησε με την Πειραιώς και πήρε την απάντηση ότι δεν θα έχει αυτός το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Λογικό ήταν να υπάρξει οργισμένη αντίδραση εκ μέρους του, απειλώντας ότι είτε με χρίσμα είτε χωρίς αυτός θα είναι υποψήφιος. Σήμερα μάλιστα παρέστη στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ στο Ληξούρι, όπου παρέθεσε το πρόβλημα που προέκυψε στα μέλη, με τα περισσότερα από αυτά ουσιαστικά να τον στηρίζουν, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του είπαν πως η Νέα Δημοκρατία σε κεντρικό επίπεδο δεν του φέρθηκε σωστά.
Στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κεφαλονιά τον ρωτήσαμε για τις προθέσεις του και μας έδωσε την εξής απάντηση: «Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε. Προσπερνώ αυτά που ακούω περί διαγραφής μου από τη Νέα Δημοκρατία, αφού αυτά δεν γινόταν ούτε στην περίοδο της χούντας στην πατρίδα μας. Έχω υπηρετήσει το κόμμα πολλά χρόνια και από πολλά μετερίζια. Βουλευτής, Περιφερειάρχης, αλλά και ως απλός στρατιώτης. Στόχος μου ήταν, είναι και παραμένει να βοηθήσω όσο μπορώ για να εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός της χώρας. Το όνομα της κας Κράτσα όντως διέρρευσε από τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, αλλά δεν υπάρχει ακόμη και διάψευση από το κόμμα μου του συγκεκριμένου ρεπορτάζ. Εγώ τους δήλωσα ότι είμαι αποφασισμένος να κατέβω υποψήφιος είτε με το χρίσμα είτε χωρίς από τη Νέα Δημοκρατία».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed