Υπέρμαχος των περισσότερων Δήμων στην Κεφαλονιά ο Αντιπεριφερειάρχης

Συζήτηση έγινε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφορικά με την διάσπαση των Δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς, με την συζήτηση, όπως ήταν φυσικό να επικεντρωθεί περισσότερο στον δικό μας Δήμο.
Το θέμα εισηγήθηκε στο Συμβούλιο ο Σωτήρης Κουρής, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να λυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πρόβλημα, εκφράζοντας και τους κατοίκους της Παλλικής και της Σάμης, που επιτακτικά ζητούν η Κεφαλονιά να γίνει τρεις Δήμους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, στην δική του τοποθέτηση τόνισε ότι η παράταξη της ΑΝΑΣΑ από το 2010 ήδη, όταν φτιαχνόταν ο Καλλικράτης, είχε θέσει υπόψη στον τότε Υπουργό, Γιάννη Ραγκούση το θέμα της Κεφαλονιάς. Είχαν ζητήσει τότε, μετά και τις πιέσεις από τους κατοίκους της Σάμης, τη Πυλάρου και της Ερύσσου τη δημιουργία τριών Δήμων στην Κεφαλονιά στα όρια των πρώην επαρχιών. Το ίδιο υποστήριξε η ΑΝΑΣΑ και ως Περιφερειακή Αρχή το 2014, το ίδιο υποστηρίζει και σήμερα.
Στην δική του τοποθέτηση ο Γιώργος Τσιλιμιδός, Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου, προχώρησε λίγο περισσότερο το θέμα. Αφού συμφώνησε ότι ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς πρέπει να διασπαστεί, με μια μίνι αναθεώρηση του Χωροταξικού Σχεδίου της κυβέρνησης, έκανε κουβέντα για επιπόλαιη και αυταρχική αντιμετώπιση του θέματος. Επιπόλαιη από την πλευρά των φορέων και αυταρχική από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο κ. Τσιλιμιδός τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν πολιτικές βιωσιμότητας των νεών Δήμων (αριθμός υπαλλήλων, κτηριακές υποδομές, χρηματοδότηση από το κράτος), ενώ παράλληλα μίλησε για τερατούργημα αν ο Δήμος Κεφαλονιάς σπάσει σε δύο Δήμους και όχι σε τρεις.
Τέλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Κατερίνα Βαγγελάτου, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ελειού-Πρόννων, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας ότι η Κεφαλονιά πρέπει να διασπαστεί σε τέσσερις Δήμους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Ελειού-Πρόννων. Τόνισε ότι επί Καποδόστρια ο πρώην Δήμος ήταν από τους λίγους στην Ελλάδα που είχε πλεονασματικό προϋπολογισμός, αναφέροντας παράλληλα πως με το λιμάνι του Πόρου, με τους αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή και την τουριστική ανάπτυξη της Σκάλας, ένας τέτοιος Δήμος θα μπορούσε να σταθεί. Ανέφερε μάλιστα ότι η κουβέντα αυτή γίνεται πολύ αργά και ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος και όλα πρέπει να γίνουν στοχευμένα και γρήγορα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed