Τι λέει η ΑΕΝΙΝ σχετικά με τις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των σπουδαστών της

Σε σχέση με το από 10/10/2018 Δελτίο Τύπου – Καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των πρωτοετών σπουδαστών στην Ακαδημία μας, με θέματα εκπαίδευσης, υλικοτεχνικής υποδομής κλπ, προς αποκατάσταση της αλήθειας γνωρίζονται/διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Για τους διαμένοντες στη Σχολή μας, όπως και στις λοιπές Ακαδημίες της χώρας, δεν παρέχονται κλινοσκεπάσματα. Τούτο έχει γνωστοποιηθεί στους πρωτοετείς σπουδαστές οι οποίοι έσπευσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Υπηρεσία μας, αμέσως μετά την κατανομή τους στις ΑΕΝ την 25/09/2018 από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και κατά την εγγραφή τους (από 26/9 έως και 9/10/2018) στη Γραμματεία της Σχολής μας από την οποία τους δόθηκε και σχετικό ενημερωτικό έντυπο (επισυνάπτεται).
Η καθαριότητα των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας μας πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση από συνεργείο καθαρισμού με επιμέλεια και πάντοτε υπό την άμεση και συνεχή εποπτεία μας. Παράλληλα, διενεργείται προληπτική απεντόμωση προ της έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς. Ουδέποτε μέχρι σήμερα αναφέρθηκε από οιονδήποτε σπουδαστή, είτε πρωτοετή είτε παλαιότερων εξαμήνων, εντοπισμός των εντόμων που περιγράφονται στην καταγγελία, ούτε φυσικά υπήρξε προτροπή σε σπουδαστές αγοράς φαρμάκων για την καταπολέμησή τους.
Η Ακαδημία μας ολοκλήρωσε έγκαιρα τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την πρόσληψη των ωρομίσθιων καθηγητών του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους, οι οποίοι ανέλαβαν εργασία την 1η Οκτωβρίου με την έναρξη των μαθημάτων των σπουδαστών Β΄ και Ε΄ εξαμήνου. Για μία θέση ωρομίσθιου καθηγητή ειδικότητας Νομικού, έγινε έγκαιρα επαναπροκήρυξη λόγω μη προσέλευσης υποψηφίων, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία μετά την κατάθεση δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους και αναμένεται άμεσα η έκδοση της απόφασης πρόσληψης από το Υπουργείο. Τα μαθήματα των Α΄ ετών σπουδαστών άρχισαν την 10/10/2018.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας μας μετά την πραγματοποιηθείσα επισκευή και ανακαίνιση με τη χορηγία του Ιδρύματος Ευγενίδου που ολοκληρώθηκε περί τα τέλη του 2014 με κόστος περί τις 700.000 ευρώ, καθώς επίσης και με επιπλέον παρεμβάσεις που έγιναν, είτε με δωρεές είτε με δαπάνες του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, είχαν ως αποτέλεσμα, κατά κοινή παραδοχή, να είναι από τις πλέον άρτιες μεταξύ των Ναυτικών Ακαδημιών της χώρας. Ο δε τεχνικός – εκπαιδευτικός εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε περί τα τέλη του 2015, με κόστος περί τις 670.000 ευρώ, είναι ο πλέον σύγχρονος τον οποίο διαθέτει μία ακόμη αντίστοιχη Ναυτική Ακαδημία, μεταξύ των εννέα (9) Ακαδημιών/Σχολών Πλοιάρχων της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια του εν λόγω εξοπλισμού έγινε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Τα εκπαιδευτικά βιβλία παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές των Ναυτικών Ακαδημιών της χώρας, πρόκειται να παραληφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα διανεμηθούν κανονικά στους σπουδαστές μας.
Μετά τα παραπάνω, μας προκαλεί κατάπληξη η αναφερόμενη καταγγελία, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι, αν δεν υπάρχει άλλος λόγος, οφείλεται σε παραπληροφόρηση.

ΕΚ ΤΗΣ ΑΕΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed