Ο ΝΕΟΛ ήταν… δράκος και κατάπιε τον Λέοντα με 85-64 στο ονειρεμένο ντεμπούτο του στη Γ Εθνική

Έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Σαρίκα που πέτυχε 21 πόντους με τρία τρίποντα ο ΝΕΟΛ ξεκίνησε νικηφόρα την φετινή του περιπέτεια στη Γ Εθνική, νικώντας πριν από λίγο τον Λέοντα Κορίνθου με 85-64 στο Κλειστό του Ληξουρίου.
Η ομάδα του Μάρκου Τζουγανάτου πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ, κάτω από τις συνεχόμενες ιαχές των φιλάθλων, που κατέκλυσαν το γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Οι φιλοξενούμενοι, νεοφώτιστοι και αυτοί στην κατηγορία, πέρα από μια μικρή πίεση που έκαναν στο τρίτο δεκάλεπτο για να μειώσουν την διαφορά, έδειξαν ότι ακόμη δεν είναι εντελώς έτοιμοι για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και τις… κακοτοπιές του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής. Ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας, ο Σταυριανόπουλος, προσπάθησε πολύ, πέτυχε 10 πόντους με δύο τρίποντα, αλλά δεν έφταναν τελικά για να φέρουν σε δύσκολη θέση τον ΝΕΟΛ. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, προηγήθηκαν με 7-0 και 11-4 και έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη. Κάποια αμυντικά λάθη προς το τέλος της πρώτης περιόδου και η ευστοχία των παικτών του Νίκου Κόλλια, κράτησαν τον Λέοντα στο ματς, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 26-20 υπέρ του ΝΕΟΛ.

Πάτησαν γκάζι και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε ακόμη πιο δυναμικά από την πρώτη για τους γηπεδούχους, που μέσα σε δύο λεπτά πέτυχαν ένα σερί 9-0 κάνοντας το 35-20 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η πολύ καλή άμυνα του Αντωνάτου στην περιφέρεια και ένα τρίποντο του Λαμπρόπουλου εκτίναξαν προς το τέλος του δεκαλέπτου την διαφορά στους 19 πόντους. Ο Λέοντας βραχυκύκλωσε, δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση και στο ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαν με το 50-31 υπέρ των γηπεδούχων. Η ομάδα της Κορίνθου δεν είχε άλλη επιλογή από το να πιέσει σε όλο το γήπεδο και να σφίξει περισσότερο την άμυνά της. Ο Αμπαδιωτάκης για πέντε λεπτά αναστάτωσε την άμυνα του ΝΕΟΛ, πέτυχε επτά πόντους (όσους στο ματς) ωστόσο η είσοδος του Μαρούλη στον αγωνιστικό χώρο και οι επιθετικές επιλογές των Σαρίκα και Ανδρικόπουλου κατάφεραν να ανακόψουν την επιθετικότητα του Λέοντα, που μπορεί να πήρε το δεκάλεπτο με 21-19, αλλά μετά από τριάντα λεπτά αγώνα το σκορ βρισκόταν στο 69-52. Η απέλπιδα προσπάθεια των φιλοξενούμενων έφερε κάποια χαμόγελα, αλλά ήταν προσωρινά. Έβαλαν την μπάλα στα τρία μέτρα, αλλά ήταν εκνευριστικά άστοχοι στις βολές που κέρδισαν, αφού στο διάστημα αυτό είχαν 1/8. Κορυφαίος της τελευταίας περιόδου ήταν ο Συνοδινός για τον ΝΕΟΛ, που πέτυχε 7 κρίσιμους πόντους και έπαιξε άμυνα για σεμινάριο. Αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να πάει στους 21 πόντους στο τελικό 85-64, που ενδεχομένως να αποδειχτεί… χρυσάφι για την ομάδα της Κεφαλονιάς.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 26-20, 50-31, 69-52, 85-64

ΝΕΟΛ: (Μάρκος Τζουγανάτος), Σαρίκας 21 (3), Αντωνάτος 4, Ανδρικόπουλος 9 (3), Συνοδινός 7, Μπέτι 2, Αθανασόπουλος, Μαρούλης 10, Τρυφωνόπουλος 16, Αναστασάκης 8, Αραβαντινός, Χαλκιάς.
ΛΕΟΝΤΑΣ: (Νίκος Κόλλιας), Πασπαλάς 2, Μακρής 9 (1), Ράπτης 4, Σβεργούνος 14 (1), Κούτουλας, Ντάρμαρης 3, Μπάλτσης 3, Χρήστου 3, Ντίλης, Κουρουπής, Αμπαδιωτάκης 7, Σταυριανόπουλος 19 (2).

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed