Μετεγκατάσταση Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης-Ευχαριστίες

Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διοικητικές/γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης από το χτυπημένο από τους σεισμούς του 2014 κτήριό της στο Μουσείο Ληξουριού και ήδη ξεκινούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη μεταφορά των επίπλων/βιβλιοθηκών, του βιβλιακού και άλλου υλικού.
Πρόκειται να μεταφερθούν δεκάδες έπιπλα, μηχανολογικός εξοπλισμός και εκατοντάδες κιβώτια με βιβλία και αρχειακό υλικό. Πρόκειται δηλαδή για ένα δύσκολο και σύνθετο έργο και όσον αφορά στη μεταφορά και όσον αφορά στην επανατοποθέτηση. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση σε ενδεχόμενη έκκλησή μας για εθελοντική βοήθεια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, προγραμματίζει για το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, εκδήλωση με ομιλία, προβολή διαφανειών, έκθεση βιβλίου και μουσικό πρόγραμμα. Ομιλητής θα είναι ο αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης μας κ. Γεράσιμος Φαρακλός, φιλόλογος, δρ Κλασικής Φιλολογίας, ενώ στο πιάνο θα παίξει ο μουσικός Διονύσης Φραγκόπουλος. Έγκαιρα θα ανακοινωθεί ο χώρος και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ευχαριστούμε θερμά
-την κ. Τασία Αλισανδράτου για την οικονομική ενίσχυση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης
-την κ. Νίνα Καρακώστα για τη δωρεά προς τη Βιβλιοθήκη μας καταλοίπων του αρχείου της Οικογένειας Τουλ
-την «Μεταφορική Λυκούδη» για τη δωρεάν μεταφορά από την Αθήνα επίπλου και κιβωτίων με βιβλία για την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed