Έβαλε… μπροστά για την διεκδίκηση του Δήμου Σάμης ο Θόδωρος Φλωράτος

Ακόμη δεν ξέρουμε αν τελικά ο Δήμος Κεφαλονιάς σπάσει, σε πόσους Δήμους και ποιες περιοχές θα ενταχθούν στον κάθε νέο Δήμο και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι έχουν αρχίσει κιόλας την προεκλογική τους καμπάνια.
Ένας από αυτούς είναι ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Θόδωρος Φλωράτος, ο οποίος, στο περιθώριο του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου έκανε μαζί μας την πρώτη του, ουσιαστικά, προεκλογική διακήρυξη. Συγκεκριμένα ο κ. Φλωράτος ανέφερε: «Δεν είναι ακόμη τίποτε σίγουρο, ωστόσο εγώ θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση που ο Δήμος Κεφαλονιάς σπάσει. Εκφράζω δημόσια το ενδιαφέρον μου για να διεκδικήσω τον νέο Δήμο Σάμης, που στα όριά του θα βρίσκονται οι νυν Δημοτικές Ενότητες Σάμης, Πυλάρου και Ερύσσου. Η περιοχή της βορειοανατολικής Κεφαλονιάς μπορεί να σταθεί από μόνη της ως Δήμος, ακόμη και αν η όποια κυβέρνηση μειώσει κατά πολύ την κεντρική χρηματοδότηση. Τα σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης, τα λιμάνια της Σάμης και του Φισκάρδου, το αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας και η παραλία του Μύρτου μπορούν να σηκώσουν ένα μεγάλο μέρος από το οικονομικό βάρος του νέου Δήμου. Σε περίπτωση που η απόφαση είναι θετική για το σπάσιμο της Κεφαλονιάς, θα θέσω αμέσως τον εαυτό μου στη διάθεση των συμπολιτών μου».

Τέσσερις όροι και προϋποθέσεις για πιθανή συνεργασία
Ο Θόδωρος Φλωράτος όμως δεν έμεινε εκεί, αφού η δεύτερη ερώτησή μας είχε να κάνει με το ενδεχόμενο ο Δήμος Κεφαλονιάς να μείνει ενιαίος και να μην γίνει τελικά η διάσπαση. Τον ρωτήσαμε αν θα πολιτευτεί με αυτόν τον όρο και μας απάντησε: «Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα κατέβω στην πολιτική σκηνή αλλά με όρους και προϋποθέσεις με τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα συνεργαστώ. Πρώτος όρος είναι η ανάπλαση της παραλίας της Σάμης και η ανάδειξη των Αρχαίων που βρίσκονται εκεί. Δεύτερη προϋπόθεση είναι ο Μύρτος να δουλέψει (δεν ξέρω με ποιον τρόπο, ακόμη και με ιδιωτική πρωτοβουλία) έτσι ώστε τα έδοδά του κάθε χρόνο να είναι τουλάχιστον τα πενταπλάσια από ότι είναι τώρα. Τρίτος όρος είναι να πέσουν επιτέλους στη θάλασσα οι πλωτές εξέδρες στο Φισκάρδο, που στερούν τεράστια χρηματικά ποσά από το Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο. Τέλος, θα πρέπει να πάρω την διαβεβαίωση ότι στην επόμενη δημοτική θητεία θα έχει ολοκληρωθεί το σπηλαιολογικό πάρκο της Σάμης. Όποιος υποψήφιος Δήμαρχος μου εξασφαλίσει τα παραπάνω, αμέσως θα συνταχτώ μαζί του».
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Φλωράτος δεν θα συμπορευτεί με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, αφού το γυαλί μεταξύ τους έχει ραγίσει, αλλά ούτε και με την παράταξη του ΚΚΕ, που διαφωνεί σχεδόν σε όλα από αυτά που ζητάει. Είναι απλά μαθηματικά, εκτός και αν παρουσιαστεί κάποιος νέος… σωτήρας της Κεφαλονιάς την τελευταία στιγμή κάνοντας την εμφάνισή του μετά τον φετινό χειμώνα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed