Σύντροφε Κυριάκο, χάσαμε τον Δήμο, χάσαμε την Περιφέρεια, θα χάσουμε και την έδρα;

Πολλά ακούστηκαν, πολλά περισσότερα γράφτηκαν, πολλά έγιναν και πολλά περισσότερα δεν έγιναν κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νησί μας.
Δεν θα σταθούμε στα θετικά της επίσκεψης, αν τελικά υπάρχουν θετικά, αλλά πάμε στα αρνητικά, που κατά γενική ομολογία όλοι τα πήραν χαμπάρι είτε ανήκουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είτε όχι.
ΠΡΩΤΟ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποτίθεται ότι ήρθε στο νησί μας για να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει τον Άγιο Γεράσιμο. 09:40 το πρωί πατούσε το πόδι του στην Κεφαλονιά, ωστόσο στην εκκλησία του Αγίου μπήκε ακριβώς 11:10. Μία ώρα και 30 λεπτά… βολόδερνε στο αεροδρόμιο, στα Κουρκουμελάτα και όπου αλλού και άφησε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τον Άγιο Γεράσιμο. Όταν ο κόσμος σε περιμένει στην εκκλησία και εσύ κατά μια έννοια τον γράφεις, θα σε γράψει και αυτός.
ΔΕΥΤΕΡΟ: Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, κατά την διάρκεια της Λιτανείας παρακαλούσε τον κ. Μητσοτάκη να μείνει για δέκα λεπτά μετά το πέρας αυτής, προκειμένου να πιει έναν καφέ μαζί του, αλλά και με τους άλλους τρεις Αρχιερείς. Αυτός προτίμησε να φύγει και το δεκάλεπτο αυτό να το ξοδέψει σε καφέ της οδού Βαλλιάνου μιλώντας σε ένα στημένο τραπέζι νέων, όλα παιδιά της ΟΝΝΕΔ. Δεν γράφεις σύντροφε Κυριάκο τέσσερις Δεσποτάδες για δέκα παιδιά της ΟΝΝΕΔ.
ΤΡΙΤΟ: Επισκέφτηκε το Μέγαρο και αντί να μιλήσει με τον Δήμαρχο για ένα, δύο, τρία μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το νησί και να υποσχεθεί έστω ότι θα τα ξαναδεί μόλις γίνει Πρωθυπουργός, αυτός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα στην Περιφέρεια, κατηγορώντας μάλιστα τόσο τον νυν Περιφερειάρχη όσο και τον Δήμαρχο Κέρκυρας, που δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία.
ΤΕΤΑΡΤΟ: Σύντροφε, έρχεσαι σε ένα νησί που το 70% και πλέον των κατοίκων του φωνάζουν ότι πρέπει να σπάσει ο Δήμος, η Βουλευτής του (ΣΥΡΙΖΑ) πιέζει τον Υπουργό γι΄αυτό και εσύ λες ότι δεν είναι στις προθέσεις του κόμματος να συζητήσει για αλλαγή στον Καλλικράτη. Αυτογκόλ από τα λίγα…
ΠΕΜΠΤΟ: Θα είχε περισσότερη σημασία για τον ίδιο, για την Νέα Δημοκρατία, αλλά και για τους απλούς ψηφοφόρους να πεταγόταν έστω και για μισή ώρα στο Ληξούρι, παρά να σουλατσάρει στην πλατεία και να ανακοινώνει την Κράτσα μέσα από το Μέγαρο.
Τα λάθη δεν ήταν μόνο αυτά τα πέντε που αναφέρουμε, αυτά ήταν τα βασικά, υπήρξαν και άλλα μικρότερα, που τα κατάλαβαν μόνο οι αρκετά παρατηρητικοί. Το σφιχταγκάλιασμα με τον Παρίση και την υπόλοιπη ομάδα του Μεγάρου θα του στοιχίσει τον Δήμο Κεφαλονιάς. Η ανακοίνωση Κράτσα με ανοικτά μέτωπα τόσο εδώ όσο και πολύ περισσότερο στην Κέρκυρα, θα του στοιχίσει την Περιφέρεια. Μένει να δούμε, με ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας πλέον απέναντί του, αν καταφέρει το κόμμα να κερδίσει την έδρα, μια έδρα που πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη έμοιαζε… ευκολάκι για τη Νέα Δημοκρατία.
Υ.Γ. Αγαπητή Γιάννα, η οργάνωση της επίσκεψης στα γραφεία της ΝΟΔΕ ήταν σχεδόν τραγική. Ο κάθε πικραμένος, σχετικός και άσχετος, δεν μας άφησε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αν θέλατε σέλφι με τον πρόεδρο, ας τις βγάζατε στην ανακαινισμένη πλατεία, που έχει και άπλα…

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed