Επαγγελματίες Φισκάρδου: Το κονκλάβιο του Αργοστολίου και οι ρουφιάνοι της Ερύσσου

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα αυτά που θα συναντούσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου χθες το απόγευμα στο Φισκάρδο. Τα θέματα του Δ.Σ. εκτός από τον προϋπολογισμό που δεν ψήφισε ο Παναγής Τζανάτος πέρασαν ομόφωνα, όπως ομόφωνη ήταν και η διαμαρτυρία των επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής.
Τα προβλήματα της Ερύσσου είναι πολλά και στο χώρο που πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου (Κοινοτικό Κατάστημα) όλοι με μια φωνή, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, κατάγγειλαν ότι η Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Παρίση είναι πολύ μακριά από τα γεγονότα. Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Κοντογούρης, πρώην Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής Παρίση ανέφερε: «Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο που ήρθε σήμερα στο Φισκάρδο. Ευτυχώς κ. Σπαθή που υπάρχετε και εσείς και μας θυμάστε, διότι εδώ δεν υπάρχει Δήμος, πολεμάμε μόνοι μας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Κάποιοι είναι ρουφιάνοι της Ερύσσου και προσπαθούν να την κρατήσουν πίσω και μακριά από τις εξελίξεις. Θέλουμε την βοήθειά σας, να ασκήσετε πίεση στα κέντρα αποφάσεων. Οι επαγγελματίες δεν θα ανεχθούν άλλες προσβολές…». Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ανδρέας Παντελιός εξήγησε για ακόμη μαι φορά το πρόγραμμα που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο, αξίας 168.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το INTEREG σύμφωνα με το οποίο από την ερχόμενη τουριστική σεζόν θα υπάρχουν δρώμενα που θα αναβιώσουν στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου στα Περατάτα και στο Κάστρο της Άσσου στην Έρυσσο. Οι παρεβρισκόμενοι χαιρέτησαν αυτή την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και συνάμα ζήτησαν τη βοήθειά του, έτσι ώστε να πάει επιτέλους ρεύμα στο Κάστρο της Άσσου.

Πρόβλημα με το νερό, πανάκριβη η αποχέτευση
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Γιώργος Καβαλλιεράτος, ο οποίος επιτέθηκε στον Δήμο Κεφαλονιάς, αφού είχαν προηγηθεί πολλά παράπονα των επαγγελματιών λέγοντας: «Η ατμομηχανή του τουρισμού της Κεφαλονιάς είναι η Έρυσσος, αλλά κάποιοι δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν. Το νησί πηγαίνει στον αυτόματο και κάποια στιγμή θα κοιταζόμαστε με έκπληξη μεταξύ μας και θα αναρωτιόμαστε τι φταίει. Ο Δήμος Κεφαλονιάς, δυστυχώς, είναι ένα κονκλάβιο που δεν βγαίνει έξω από το Αργοστόλι και αρέσκεται να κάνει έργα βιτρίνας. Οι απολογητές του δεν φάνηκαν σήμερα εδώ ενώπιόν σας». Ο πρόεδρος της Κοινότητας Φισκάρδου, Πολυχρόνης Δενδρινός και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ερύσσου, Στάθης Τσελέντης, έμειναν στα τρία σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και ζήτησαν από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου να συμβάλει με όσες δυνάμεις έχει για την επίλυσή τους. Το πρώτο ήταν η έλλειψη ύδρευσης σε πολλά χωριά της Άνω Ερύσσου και η προβληματική ύδρευση του Φισκάρδου. Το δεύτερο ήταν η αποχέτευση με τα μεγάλα προβλήματα και το τεράστιο κόστος και το τρίτο ήταν το λιμάνι του χωριού, το οποίο πλέον δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επισκεπτών-σκαφών. «Δεν είναι δυνατόν οι πλωτές εξέδρες να βρίσκονται κάτω από τις ελιές και τα σκάφη να μην μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι», ανέφεραν, αφήνοντας σοβαρές αιχμές στη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κρούσσος, έκανε εισήγηση στο σώμα με θέμα: Χρήμα-Χρέος-Φόροι. Το Δ.Σ. δεσμεύθηκε να συντάξει ένα κείμενο-εισήγηση, το οποίο να παρουσιάσει στη Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων Ελλάδας, προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος και να παρθούν αποφάσεις για να μεταφερθούν στην κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed