Η… σοβαρότητα της Δημοτικής Αρχής και η κυβέρνηση Μαδούρο στην Κεφαλονιά

Τα απίστευτα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πολίτες από όλη την Κεφαλονιά έδωσαν το παρόν. Το θέμα ένα και μοναδικό, η διάσπαση ή όχι του Δήμου μας.
Μίλησαν πολλοί συμπολίτες είτε με την ιδιότητα προέδρου κάποια Κοινότητας είτε με αυτή εκπροσώπου κάποιου φορέα (Εμπορικός Σύλλογος ή Κόμμα) είτε σαν απλοί πολίτες. Ακούστηκαν φοβερά και τρομερά πράγματα, όλα εις βάρος της παρούσας Δημοτικής Αρχής, κάτι σαν λαϊκό δικαστήριο για τα πεπραγμένα της παράταξης του Αλέξανδρου Παρίση από το 2011 ώς και το σήμερα. Δεν υπήρχε ένας άνθρωπος από όλους αυτούς που πέρασαν από το πόντιουμ, που να μην κατηγόρησε τον Δήμαρχο και τα υπόλοιπα μέλη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» για όλα τα κακά που συμβαίνουν κυρίως στην περιφέρεια του νησιού μας. Οι Σαμικοί, οι Ποριώτες, οι Πυλαρινοί και οι Ληξουριώτες ήταν αυτοί που σήκωσαν το βάρος του… κατηγορητηρίου. Μάταια ο κ. Δήμαρχος με τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις του, αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα. Η ιστορία είχε πάρει τον δρόμο της και οι περισσότεροι Σύμβουλοι δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, έπρεπε να πουν και να ψηφίσουν διάσπαση, αλλιώς θα τους έπαιρνε ο… διάολος. Η επίθεση και ο χλευασμός που δέχθηκε η Βουλευτής του νομού μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο εκπρόσωπος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Παγώνης, από στελέχη της Δημοτικής Αρχής δεν είχε προηγούμενο.

Τα γελοία πορίσματα και η μπανανία της Κεφαλονιάς
Η συζήτηση προχωρούσε, ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος, διότι και οι μουγκοί μίλησαν χθες το βράδυ, έκανε το κομμάτι του, μπέρδευε τον Καλλικράτη με τον Παρίση ή τον Μιχαλάτο, ανακάτευε τα χρέη των πρώην Δήμων, κατηγορούσε τους πρώην Δημάρχους, έφερνε πάλι στις μνήμες μας τα πεπραγμένα τους, ακόμη και ο Άγιος Γεράσιμος επισκέφτηκε χθες την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, είχαμε και… εξωτερικές παρεμβάσεις, αφού ο Νίκος Ανουσάκης επικαλέστηκε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο. «Δεν είμαστε με τον Μαδούρο. Το κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει με ισότητα τους κατοίκους. Μόνο για κάποιους ψήφους γίνεται όλο αυτό το θέμα. Δεν είμαστε μπανανία και υπάρχουν θεσμοί», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κοιτώντας στα μάτια την Βουλευτή μας και συνέχισε: «Με ποια λογική πάτε εσείς να διαπραγματεύεστε, χωρίς εμάς; Τα γελοία πορίσματα που στάλθηκαν με πολιτική εντολή και αυτές οι πλεκτάνες, θα ξεκαθαριστούν. Πορίσματα της πλάκας μόνο υπάρχουν. Εμμένω στην παραμονή ενός ενιαίου δήμου, που δεν είχε χρέη. Όλοι οι άλλοι άφησαν πολλά εκατομμύρια χρέη. Σήμερα το πανηγύρι τελείωσε και μόνο ο δήμος έχει οικονομική επάρκεια».

Δεν γέλασαν τα τσιμέντα, αλλά γέλασαν οι μπαρμπούτες
Σφοδρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή έκανε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς, Θεόφιλος Μιχαλάτος, που ήταν υποστηρικτής της διάσπασης των τεσσάρων Δήμων. «Θλίβομαι που το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει τον ρόλο που πρέπει να έχει», ανέφερε και συνέχισε: «Η πλειοψηφία σύρθηκε να κάνει το αποψινό συμβούλιο μετά από μια επιστολή των προέδρων των Κοινοτήτων της Θηνιάς. Απόψε έγινε μια… ξεπέτα, αφού δεν υπήρχε ούτε εισηγητής. Η Δημοτική Αρχή ουσιαστικά δεν ήθελε ποτέ να κάνει κουβέντα περί διάσπασης, αφού κατά βάθος δεν την επιθυμεί. Ποιος φταίει για τα χάλια της Κεφαλονιάς; Ποιος φταίει που η περιφέρεια του νησιού μας θέλει διάσπαση του Δήμου; Φταίει σαφώς η Δημοτική Αρχή που δεν λειτουργεί σωστά. Απόψε το μοναδικό αίτημα των πολιτών είναι να γλιτώσει η Κεφαλονιά από την παρούσα Δημοτική Αρχή». Μίλησαν και άλλοι, πολλοί, σχεδόν όλοι και η… σαλάτα ήταν έτοιμη. Η άρση της κομματικής πειθαρχίας από πλευράς «Ισχυρής Κεφαλονιάς» έκανε χθες τον κάθε πικραμένο κάτοικο που πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο να γελάσει. Πέντε Δήμους πρότεινε ο Δήμαρχος, πέντε ψήφισε και ο αναπληρωτής του, Διονύσης Λυκούδης και αν βρισκόμασταν σε γήπεδο θα λέγαμε ότι γελούσαν και τα τσιμέντα. Ωστόσο, επειδή βρισκόμασταν σε αίθουσα θεάτρου, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι γελούσαν και οι μπαρμπούτες…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed