Μαχαιριές και πολύ αίμα, κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες και άφθονο ξεκατίνιασμα

Ξέφυγαν αρκετά τα πράγματα σήμερα το απόγευμα στην ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, όταν άνοιξε το θέμα με το OPEN MALL που πρόκειται να φτιαχτεί (;) στο Αργοστόλι.
Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου η Κράνη και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιάκωβος Νιφοράτος, κατόπιν παραίνεσης του προέδρου, Γιώργου Βαγενά. «Ο Σύλλογος που θα μπλέξει με την πολιτική είναι χαμένος, εμείς ως Κράνη δεν έχουμε μπλέξει, ωστόσο υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες μεταξύ του Δήμου και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου», ανέφερε ο κ. Νιφοράτος και έβαλε φωτιά στην συζήτηση και συνέχισε: «Υπάρχει μια απαξίωση του Δήμου προς τον Σύλλογό μας που μας εξαγριώνει. Ανέβαλαν δύο φορές να πάρουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με το OPEN MALL που πρόκειται να γίνει στο Αργοστόλι. Παρά τις συναντήσεις μου με τον Δήμαρχο κατάλαβα ότι υπάρχει μια κοροϊδία προς το πρόσωπό μου και προς τους επαγγελματίες που εκπροσωπώ. Μας έστειλαν σε κάποιον Μάνο Ζαπάντη, ο οποίος μας συστήθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρίας MASTER που έχει αναλάβει τo OPEN MALL στο Αργοστόλι, ο οποίος εντελώς απαξιωτικά μας ζήτησε τον φάκελο που έχουμε ετοιμάσει. Ο εν λόγο κύριος αποδείχθηκε ότι ήταν και εκπρόσωπος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου. Αυτό που έγινε είναι μια αδικία προς τον Σύλλογό μας από τον Δήμο και πολύ επικίνδυνη κίνηση εκ μέρους του για να χαθεί το πρόγραμμα».

Οι καταγγελίες Γρηγορόπουλου για χρήματα που φαγώθηκαν ή χάθηκαν
Το μέλος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Σταύρος Γρηγορόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κράνης, αλλά κατά της διοίκησης του Συλλόγου που ανήκει. «Έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες στον Εμποροεπαγγελματικό από την διοίκησή του. Φαγώθηκαν ή χάθηκαν χρήματα δεν ξέρουμε ακόμη. Όσο αφορά την Κράνη έκανε εν κρυπτώ Γενική Συνέλευση, που τελικά δεν ξέρουμε αν έγινε, προκειμένου να αλλάξει το καταστατικό της και να έχει το δικαίωμα της διεκδίκησης του προγράμματος OPEN MALL. Απόψε γίνεται ένα ξεκατίνιασμα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων Εμπορικών Συλλόγων της Κεφαλονιάς», ανέφερε. Άμεση ήταν η ενόχληση και η απάντηση περί της Γενικής Συνέλευσης τόσο από τον πρόεδρο της Κράνης, Ιάκωβο Νιφοράτο, όσο και από την Γραμματέα, Ουρανία Σπαθή, που υπερασπίστηκαν το γεγονός της Γενικής Συνέλευσης των ταμιακά εντάξει της Κράνης και έστειλαν τον κ. Γρηγορόπουλο στο Πρωτοδικείο για να ενημερωθεί. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βαγενάς, υποστήριξε τον αντιπρόεδρό του και επανέφερε στην τάξη τον κ. Γρηγορόπουλο. Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την στάση του Συμβούλου του Δ.Σ. της αντιπολίτευσης φάνηκε και ο Κυριάκος Σταμούλης.

Στήριξη της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα και προβλήματα Κεφαλονιάς
Νωρίτερα από το επεισόδιο αυτό είχε προηγηθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και αρκετών φορέων του νησιού μας που έλαβαν μέρος σε αυτή την ανοικτή συνεδρίαση. Ο πρόεδρος Γιώργος Βαγενάς ευχαρίστησε τον Ιάκωβο Νιφοράτο για την φιλοξενία και υποσχέθηκε ότι το Δ.Σ. θα επιστρέψει σύντομα στην Κεφαλονιά. Την συνεδρίαση χαιρέτησαν η Βουλευτής του νομού μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας. Καταγραφή των προβλημάτων της Κεφαλονιάς έκαναν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σάμης, Δημήτρης Τζαννετάτος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ερύσσου, Στάθης Τσελέντης, οι οποίοι ζήτησαν την βοήθεια της Ομοσπονδίας σε και σειρά από θέματα. Χαιρετισμό και κάποιες… μπηχτές ως προς τους ελέγχους από το κράτος έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος. Ιδιαίτερα σκληροί στις μικρές τοποθετήσεις τους ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Σωτήρης Κουρής και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Σπύρος Σαμούρης. Ο Γιώργος Ρώρος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να πάρουν ψήφισμα αναφορικά με την επαναφορά και στήριξη της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, την οποία χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τόσο για τα νησιά μας όσο και για την Πάτρα. Αρνητικός σε αυτό το ψήφισμα ήταν ο Σταύρος Γρηγορόπουλος. Ο Ιάκωβος Νιφοράτος, κλείνοντας την εισαγωγή του τόνισε ότι το εσωτερικό χρέος είναι πολύ μεγάλο και πως δεν υπάρχει αισιοδοξία στους εμπόρους για την επόμενη ημέρα, που σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι εκτός μνημονίων. Μάλιστα, έδωσε τους τρεις τρόπους προκειμένου οι επαγγελματίες να πάρουν και πάλι μπροστά, οι οποίο είναι:
-Μείωση συντελεστή φορολογίας
-Φθηνό χρήμα από τις τράπεζες προς τους επαγγελματόες
Νέο μοντέλο ανάπτυξης.
Οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, ωστόσο θα είναι κλειστό σε φορείς και κατοίκους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed