Μαθητές, γονείς, καθηγητές ΓΕΛ Ληξουρίου: «Δεν πάμε πίσω»

Το τελευταίο διάστημα και ενόψει της έναρξης των διαδικασιών δημοπράτησης για επισκευή των σεισμόπληκτων σχολείων και του διαλόγου που έχει πυροδοτήσει θέλουμε να επικαιροποιήσουμε τη θέση μας σχετικά με τη στέγαση του σχολείου μας, που έχει πολλές φορές κατατεθεί και στο παρελθόν.
Για όλους εμάς η θέση μας ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ
Η κατασκευή ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ στην πόλη μας.
Για όλους εμάς το παραπάνω αποτελεί μια ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ θέση διαχρονικά ενώ είναι πάγιο αίτημα μιας ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ τουλάχιστον αγώνων γενιών και γενιών.
Μετά από τόσα χρόνια το να μην έχει γίνει απολύτως τίποτε σε αυτή την κατεύθυνση (παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων) μόνο σαν κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί αλλά και σαν εμπαιγμός μιας ολόκληρης περιοχής (Παλλικής) και των ανθρώπων της.
Για την ιστορία είναι σε όλους γνωστό ότι το σχολείο δέχτηκε μεγάλο και καθοριστικό πλήγμα από τους σεισμούς του 2014. Η πρώτη αυτοψία των ΚΤΥΠ κατέταξε την πτέρυγα του ΓΕΛ Ληξουρίου στην κατηγορία Δ «μη επισκευάσιμο» (Τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν στο αρχείο μας). Στη συνέχεια η δεύτερη αυτοψία, χωρίς να γίνουν παρεμβάσεις στο κτίριο, το κατέταξε στην κατηγορία Γ «επισκευάσιμο»!!!
Υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη πτέρυγα αρχικά κατασκευάστηκε για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες του Λυκείου (1955), χωρίς την πρόβλεψη για δεύτερο όροφο ο οποίος φτιάχτηκε μεταγενέστερα (1985) το δε κλιμακοστάσιο κατασκευάστηκε ξεχωριστά από το υπόλοιπο κτίριο.
Μέχρι σήμερα έχει υποστεί τουλάχιστον τρεις εκτεταμένες επισκευαστικές παρεμβάσεις μετά από κάθε σεισμό πριν από τους μεγάλους σεισμούς του 2014.
Καταθέτουμε επίσης πως ήταν πάγιο αίτημα του συνόλου της Σχολικής Κοινότητας η ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει το ΓΕΛ Ληξουρίου πολύ πριν τους σεισμούς του 2014.
Οι λόγοι ήταν και είναι η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας, αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρου πολλαπλών χρήσεων, κοινόχρηστων χώρων (προαύλιο), αποθηκευτικών χώρων, κυλικείου.
Ο συνωστισμός μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σε κοινό προαύλιο χώρο και στις υποτυπώδεις αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν και θα είναι αιτία κινδύνων και προβλημάτων καθημερινής σχολικής λειτουργίας.
Όπως γίνεται σαφές από τα προηγούμενα η επισκευή του Λυκείου Ληξουρίου όπως αναφέρεται στη πρόσφατη δημοπράτηση της ΚΤΥΠ και διατυμπανίζεται από διάφορους σαν ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΟ.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ.
Ζητάμε την κατασκευή νέου Λυκείου Ληξουρίου.
Εξάλλου μετά από 5 χρόνια μέχρι τώρα (και ποιος ξέρει για πόσα χρόνια ακόμα!) σε προκάτ πάνω στη θάλασσα με πολλά προβλήματα καθημερινά και μια εικόνα παρακμής( που δεν ταιριάζει με την ΙΣΤΟΡΙΑ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ που έχει μορφώσει γενιές και γενιές συμπολιτών/σων μας),αποτελεί για μας αυτονόητο δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση της πολιτείας στο να φτιαχτεί ένα Νέο Σχολείο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές .
Εδώ να σας θυμίσουμε ότι αυτό μας έχουν ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ και μάλιστα ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ όλοι οι αρμόδιοι (Δήμαρχος,Αντιδήμαρχος,Αντιπεριφερειάρχης ).
Στο δια ταύτα:
Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς (ως Προϊσταμένη Αρχή) του έργου των Επισκευών των Σχολείων μέσω της ΚΤΥΠ, να αποσυνδέσει το ΛΥΚΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ από τον τίτλο αλλά και το έργο της αποκατάστασης που θα γίνει στις παλιές κτιριακές μας εγκαταστάσεις.
Ζητάμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να πάρει σχετική απόφαση και να ιεραρχήσει ως πρώτη προτεραιότητας έργο της ΠΙΝ την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ και να δεσμευτεί ότι θα διαθέσει τους αναγκαίους πόρους.
Τα παραπάνω ζητάμε να γίνουν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των ανωτέρω οργάνων και για αυτό ζητάμε οι Πρόεδροι του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου να το εντάξουν άμεσα σε Ημερήσια Διάταξη αντιστοίχως και να ενημερωθούμε εγκαίρως για το πότε θα γίνει αυτό.

Η Σχολική Κοινότητα ΓΕΛ Ληξουρίου
1)Για τον Σύλλογο των Διδασκόντων
Ο Πρόεδρος ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
2)Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Ληξουρίου
Η Πρόεδρος ΜΠΟΥΓΑ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ
3)Για τους Μαθητές/τριες ΓΕΛ Ληξουρίου
Ο Πρόεδρος του 15/μελους ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed