Με πολύ χορό και… μπουρμπουρέλια γιόρτασε η Αδελφότητα Πειραιά

Με πολύ χορό, κέφι, άφθονο κρασί και φυσικά μπουρμπουρέλια γιόρτασε η Αδελφότητα το παραδοσιακό έθιμο των απανταχού Κεφαλλήνων & Ιθακησίων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς πολλοί συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ήρθαν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας μαγείρεψαν τα παραδοσιακά μπουρμπουρέλια καθώς και άλλα φαγητά και γλυκά! Τα πεντανόστιμα όσπρια που μαγειρέψαμε ήταν ευγενική χορηγία της εταιρείας «3ΑΛΦΑ», σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Μπαλτσαβιά. Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας και ιδίως ο Διευθυντής κ. Κώστας Μπαζίγος για μια ακόμη χρονιά φρόντισαν να έχουμε άφθονο κεφαλονίτικο κρασί να συνοδεύσουμε τα φαγητά μας, ενώ από το παραδοσιακό τραπέζι μας δεν έλειπε η παραδοσιακή κεφαλονίτικη φέτα, χορηγία της επιχείρησης τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων «ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ Σπυράγγελος & ΣΙΑ Ε.Ε.» & «ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ» και το χειροποίητο ψωμί από το Αρτοποιείο «Τρίτη Γενιά». Τους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε για την εκλεκτή ποιότητα των προϊόντων τους.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η ορχήστρα μας αποτελούμενη από τη δασκάλα του μαντολίνου Ματούλα Φιοράτου, τον δάσκαλο της κιθάρας Σταύρο Ντίνα, το δάσκαλο του ακορντεόν Βασίλη Μαντούδη, τον κρουστό Παναγιώτη Γρηγοριάδη  οι οποίοι μας κράτησαν αμείωτο το κέφι μέχρι το βράδυ. Η Πρόεδρος κ. Μαριολένη Νεοφύτου καλωσόρισε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε για μία ακόμη χρονιά στο κάλεσμα του Συλλόγου για την αναβίωση του παραδοσιακού μας εθίμου και ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης και της λαχειοφόρου μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συμπατριώτες και φίλοι, ανάμεσά τους οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ.κ. Σωτήρης Βλάχος, Κωνσταντίνος Πρέντζας, και ο δημοσιογράφος Ξενοφώντας Ευαγγελάτος, οι καθηγητές κ.κ. Νίκος Μοσχονάς και Βασίλης Τσελέντης, ο πρ.πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Νώντας Φαραντάτος, ο αντιπρόεδρος της Ο.Κ.Ι.Σ. και πρόεδρος του Συλλόγου Καμιναράδων Ηλίας Γαλιατσάτος, η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσοβουνιωτών Χρυσούλα Αντύπα, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΣΤΕΡΙΣ Γιάννης Βανδώρος, η πρόεδρος του Συλλόγου ΚΟΘΡΥΑ Ιουλία Βελισσαράτου & ο  Παναγιώτης Βελισσαράτος, η πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων Αγίας Παρασκευής «ΤΑ ΙΟΝΙΑ» Κατερίνα Κοψιδά, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δαμουλιανάδων Άννα Δημητρίου-Ευαγγελάτου, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φαρσινών Διονυσία Βασιλάτου και το μέλος Ακριβή Μπενετάτου, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων κ.κ. Ελένη Παυλάτου-Ζυγούρη & Ρανούλα Μπαλτσαβιά, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Κομιτάτων Αφροδίτη Ζαμπέλη, η εκπρόσωπος του Πυργιού Σταματία Καρλή, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΟΣΚΑ και υπεύθυνος της χορωδίας «Φαιάκων Ωδή» Γιώργος Κοσκινάς, η μάεστρος της χορωδίας της Αδελφότητας Έλενα Κασάροβα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Έφορος της Αδελφότητας Γεράσιμος Ζαφειράτος ενώ ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η βοήθεια του κ. Νίκου Ζαφειράτου & Ηρακλή Βαλλιανάτου, της κ. Ρίτσας Βογιατζή, της κ. Αγγελικής Ρωμανού και της Ειδικής Γραμματέως του Συλλόγου κ. Μάχης Αντύπα καθώς και των μελών της νεολαίας μας, Πέτρου Δελλαπόρτα, Ευαγγελινού Μιχελή, Κωνσταντίνου Τζωρτζάτου, που με χαμόγελο και προθυμία βοήθησαν στην προετοιμασία της εκδήλωσης και το σερβίρισμα των καλεσμένων μας.

Σημαντική για μία ακόμη φορά ήταν η στήριξη εκ μέρους συμπατριωτών μας επιχειρηματιών και επιχειρηματιών του Πειραιά που μας προσέφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά μας, την οποία επιμελήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας, Στέλλα Βουτσινά, υπεύθυνη Κεφαλονιάς,  και Νέστορας Παπαθεοδωράτος. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά την ακτοπλοϊκή εταιρεία Ionian Group (Κυλλήνη- Κεφαλονιά- Ζάκυνθος), το εστιατόριο SANTAPASTA (Πειραιάς), το Κοσμηματοπωλείο Τάκης (Πειραιάς), την επιχείρηση Τζάκια- Σόμπες Φιλιππάτος Ιωάννης (Αθήνα- Κεφαλονιά), τον γυμναστή Φαίδωνα Βλαχιώτη (Πειραιάς), το Ζαχαροπλαστείο Μαστρονικόλας (Πειραιάς), τα συστεγασμένα Φαρμακεία “Α.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ& Χ. ΚΑΠΡΙΝΗ” (Νέα Σμύρνη), την επιχείρηση AINOS WINES (Σάββας Ταβιανάτος, Ομαλά Κεφαλονιάς),  το Οινοποιείο Χαρτουλιάρη (Κεφαλονιά), το Αρτοποιείο «Αφοι Σπαθή» (Κεφαλονιά), τον Θεόφιλο Μιχαλάτο (ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ- Κεφαλονιά), την επιχείρηση «Αφοι Λιναρδάτου» (Κεφαλονιά), την Γεωργία Παγουλάτου (ΦΑΝΤΑΣΙΑ- Κεφαλονιά), την Αθηνά Μεταξάτου (Κεφαλονιά), τον Άρη Αγαθό (Κεφαλονιά), τον Δημήτρη Κουμαριώτη (KOFFEEMILL, Κεφαλονιά), τον Άγγελο Ατσάρο (ΠΙΝΟΚΙΟ- Κεφαλονιά), τον Γεράσιμο Ζαφειράτο (ZITOL- Ασπρόπυργος), τον Β. Μαρκουλάτο – κατάστημα Οπτικών «VEDO» (Πειραιάς), την επιχείρηση «ΑφοιΜαρκαριάν» (Πειραιάς), την Ελένη Βουτσινά, τον Παναγιώτη Μεταξάτο, το Φαρμακείο Μ. Χριστουλάκη (Πειραιάς), το Κρεοπωλείο «Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ» (Πειραιάς), το Κουρείο «ΔΗΜΑΣ», την Τουμαζάτου Αλέκα (Περίπτερο, Πειραιάς), τον Δημήτριο Μανωλάκο (Εστιατόριο «Ο ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ», Πειραιάς), τον Δημήτρη Βέργο (ΟΛΥΜΠΙΑ- Πειραιάς), τον Παύλο Πολιτάκη, το Κ.Δ.Β.Μ.Κ.Ξ.Γ. ΕΛΛΗΑΝΝΑ ΧΙΟΥ (Πειραιάς), το Ζαχαροπλαστείο «Άγγελος» (Κεφαλονιά) για τα υπέροχα δώρα που μας διέθεσαν. 

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης καθώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά με τη συνδρομή των οποίων προσφέρθηκαν δώρα της λαχειοφόρου μας από επαγγελματίες της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης καθώς και του Πειραιά αντίστοιχα.

Τους ευχαριστούμε θερμά εκφράζοντας παράλληλα την ευχή και την ελπίδα να συνεχίζουν να στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου μας και στο μέλλον.

Ευχαριστούμε όλους όσοι ήταν κοντά μας και σε αυτήν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και απήχηση. Η συμμετοχή όλων σας στις εκδηλώσεις της Αδελφότητας πέρα από χαρά και τιμή για όσους κοπιάζουμε γι’ αυτό το όμορφο αποτέλεσμα αποτελεί ενθάρρυνση προς το Σύλλογό μας στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου μας!Περάσαμε όλοι πολύ όμορφα! Ευχαριστούμε πολύ!! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες εκδηλώσεις της Αδελφότητας!

Για το Δ.Σ.

Χρύσα Κοκκόση

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed