«Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει», ντροπή και αίσχος στο Μέγαρο και τα παπαγαλάκια του

Την περασμένη Τετάρτη έγινε μια εκδήλωση στο Επιμελητήριο χωρισμένη σε τρία κομμάτια, το ένα πιο σημαντικό από το άλλο. Τα εγκαίνια του Μουσείου Ραδιοφώνου, η ονομασία της κεντρικής αίθουσα σε «Αίθουσα Μαρία Σκλαβουνάκη» και η βράβευση των πρώην προέδρων, από το 1978 και μετά, όταν αυτό χώρισε από το ενιαίο Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, που συγκίνησε αρκετούς με την ομιλία του και στα… τελειώματα εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, έτσι για να μπει και αυτός στο κάδρο σε 2-3 φωτογραφίες που πρόλαβε να χωθεί. Από την αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου φάνηκαν μόνο ο επικεφαλής της, Σπύρος Γασπαρινάτος και οι Μάκης Παπαναστασάτος και Παναγής Έρτσος. Ο Γνήσιος απουσίαζε, οι Αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι όλων των νομικών προσώπων του Δήμου απουσίαζαν, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ, οργανισμός ο οποίος συστεγάζεται με το Επιμελητήριο και παραπιπτόντως δεν συνέδραμε ούτε μισό ευρώ για την ολική επαναφορά του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου. Απουσίαζε ο αναπληρωτής του Δημάρχου, Διονύσης Λυκούδης (για χρόνια αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου) που έπινε τα κρασάκια του σε γνωστό οινοπωλείο του Αργοστολίου και φάνηκε στο προσκήνιο την επόμενη ημέρα για να πρωταγωνιστήσει στο… φαραωνικό βίντεο για τα έργα που γίνονται στο Αργοστόλι. Απουσίαζαν οι Σπύρος Βανδώρος, Μάκης Κεκάτος, Νίκος Μενάγιας και Νίκος Παπαδάτος, όλοι τους μέλη της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο, αλλά δυνατά και σημαντικά στελέχη της Δημοτικής Αρχής Παρίση-Λυκούδη.

Γιατί γράφονται όλα τα παραπάνω;
Γιατί αρκετά από τα μεγαλοστελέχη και τα παπαγαλάκια του Μεγάρου έσπευσαν να υποτιμήσουν με λόγια και με έργα (γραπτά ρεπορτάζ) αυτό που έκανε το Επιμελητήριο την Τετάρτη. Να τους δικαιολογήσουμε για το Μουσείο ραδιοφώνου διότι δεν τους αρέσει το ραδιόφωνο, να τους δικαιολογήσουμε για την βράβευση των πρώην προέδρων διότι σε κάποιους μπορεί να μην άρεσε η μούρη του Νικόλα Δρακάτου και σε κάποιους άλλους η μούρη του Θεόφιλου Μιχαλάτου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απουσία τους, την στιγμή που ουσιαστικά γινόταν ένα μνημόσυνο στην συμπατριώτισσά μας και συμπατριώτισσά τους, Μαρία Σκλαβουνάκη, που τόσο γρήγορα και άδικα χάθηκε από τη ζωή.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Καλά τα φαραωνικά βίντεο, αλλά «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ». Δεν αρκεί να βγαίνεις και να κράζεις στα site που ελέγχεις και «μεταξύ μας Μεταξά». Το ήθος τους το έδειξαν, ντροπή και αίσχος στο Μέγαρο και τα παπαγαλάκια του και όπως λένε και στο χωριό μου, «θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει». Ραντεβού, ξέρετε που και πότε…

Πάντοτε στη διάθεσή σας…

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed