Ο αλυτρωτισμός είναι ο σκοπός των Σκοπίων

Δεν είναι απλώς αφέλεια, αλλά ηλιθιότητα αν νομίζει κανείς ότι ο καυγάς είναι για το «πάπλωμα» και επομένως αν διευθετηθεί το όνομα του μικρού αυτού κρατιδίου, το οποίο από επαρχία της Γιουγκοσλαβίας έφτασε σήμερα να διεκδικεί την οντότητα έθνους και μάλιστα μιας ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας.
Θα σταματήσουν οι τριβές και το φάσμα των αλυτρωτικών βλέψεων και σκέψεων των γειτόνων, που κλώθουν πολλές δεκαετίες τώρα, εις βάρος της γης των Ελλήνων; Η Μακεδονία από των αρχαιότατων χρόνων ήταν πόλις-κράτος Ελλήνων Δωρικής προέλευσης, όπως η Αθήνα, η Σπάρτη, η Θήβα κτλ. αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ελληνισμού. Μπράβο Σλάβοι γείτονες! Έπρεπε να συλλάβετε αυτή την ληστεία της ελληνικής Γης, Ιστορίας και συμβόλων για να φαντασθείτε ένα νέο Έθνος το οποίο από την πρώτα κιόλας στιγμή, θα διεκδικούσε να κληρονομήσει την μισή Ελλάδα γιατί βρεθήκαν δέκα ηλίθιοι να σας καθοδηγήσουν στον τρόπο κλοπής και οικειοποίησης της πατρίδας των γειτόνων σας! Μπράβο, αλλά λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Έλληνες από την εποχή του Τίτο γνώριζαν τις διαθέσεις των Σκοπιανών οι οποίοι στο εξωτερικό, Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Ευρώπη δεν έχαναν την ευκαιρία να επιτίθενται όχι μόνο φραστικά, αλλά με κάθε τρόπο εναντίον των Ελλήνων και δεν είναι λίγες οι συμπλοκές σε αυτές τις χώρες, λες και οι Έλληνες ήταν πολέμιοι που είχαν εισβάλει στην χώρα τους την οποία είχαν καθέξει. Τι έκανε η δική μας χώρα; Οι πολιτικοί της είχαν αλλού το μυαλό τους σε κάτι ωραίες χρυσές ευκαιρίες για πλουτισμό. Τώρα με τους Σκοπιανούς θα ασχολούμαστε;
Πέρασαν τα χρόνια και ο κόμπος φτάνει στο χτένι, με το προηγούμενο την αναγνώριση του σκοπιανού αυτού κράτους από την «φίλη Αμερική» και άλλες 140 χώρες με το όνομα Μακεδονία. Στην ουσία απεδέχθησαν την ίδρυση του νέου κρατιδίου-έθνους με αλυτρωτικές διαθέσεις εις βάρος της πατρογονικής Γης των Ελλήνων. Μπράβο Μακάκες, Έλληνες! Μετά όταν σας αποκαλούν πουλημένους ξινίζετε. Βρώμικοι ανθέλληνες, Έλληνες, υποχθόνιοι πολιτικοί, ηλίθιοι και άπατρις, χέστες με αξίες της ουγγιάς. Τώρα έρχεται ο Νίμιτς και δηλώνει: «Η Μακεδονία δεν είναι μόνο Ελληνική»! Ποιος τόλμησε να βάλει αυτόν τον κύριο Δερβέναγα στη θέση του; Τολμά κανείς; Καταλάβετε τώρα προδότες; Ο κύριος Νίμιτς, έλυσε μόνος του το Μακεδονικό επί ίσοις όροις. Ο ελληνικός λαός καλά θα κάνει να ετοιμάζεται για… πόλεμο, μέσα στις επόμενες δύο Γενιές. Οι κάτοικοι αυτής της Σερβικής επαρχίας Βαρντάνσκα επι 50 και άνω χρόνια διδάσκονται ότι είναι Μακεδόνες και κανείς πολιτικός δεν ενοχλήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα. Γιατί Έλληνες ιθύνοντες δεν ανοίξετε ποτέ τα στραβά σας να διαβάσετε την συνθήκη του Βουκουρεστίου όπου στον χάρτη, φαίνονται καθαρά τα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Ελλάδος; Που είδατε την περιοχή Μακεδονία εντός της Σερβίας; Πουθενά.
Τώρα πως θα αποβάλει ο νέος πληθυσμός αυτής της περιοχής των Βαλκάνιων, ότι κάποιοι δικοί τους πολιτικοί τους εξαπάτησαν με το να τους παροτρύνουν να οικειοποιηθούν την ιστορία και τα σύμβολα της Ελληνικής Μακεδονίας του Αλεξάνδρου; Φαίνεται ότι βρήκαν «το αμπέλι αφύλαχτο» και εισέβαλαν. Σίγουρα, θα τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη, ο οποίος το 335 π.Χ. κάλεσε τους Έλληνες σε συμπόσιο στην Κόρινθο με τίτλο «ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΙΞΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΣΙ» εξηγώντας τους την αναγκαιότητα της εισβολής στην Ασία υποσχόμενος την καταστροφή της Περσικής αυτοκρατορίας, την οποία θεωρούσε ως μόνιμη απειλή και Νο 1 εχθρό της Ελλάδος, παρ όλες τις ήττες τους το 490 μάχη Μαραθώνος, 480 ναυμαχία της Σαλαμίνος και 479 Μάχη των Πλαταιών. Ποιος Έλλην πολιτικός σκοτίστηκε να μελετήσει την ιστορία του Μεγάλου Αλέξανδρου και να γνωρίσει, ότι σαν Έλλην που ήταν διάβαζε Όμηρο όταν δεν πολεμούσε και μελετούσε τα έργα του διδασκάλου του Αριστοτέλη; Πόσοι γνωρίζουν; Πόσοι μελετούν; Πόσοι ενδιαφέρονται; Και πόσοι γνωρίζουν και προδίδουν; Και όσο αφορά το υπουργείο Παιδείας, γιατί ο πολιτισμός των Ελλήνων περνά απαρατήρητος από τα ελληνικά σχολεία ή περνά σαν ιστοριούλα όπως τα παραμύθια της Χαλιμάς; Αίσχος Έλληνες, Αίσχος!
Οι Αμερικανοί βεβαία πιέζουν για λύση διότι εξυπηρετεί τα σχέδια τους η επιρροή τους στα Βαλκάνια και η περικύκλωση της Ρωσίας και να μην ξεχνάτε ότι η τραγωδία της Κύπρου είναι αμερικανικό δημιούργημα και ασφαλώς και Νατοϊκό. Αυτές τις ημέρες οι Σκοπιανοί ηγέτες μίλησαν για «Μακεδονική γλώσσα» δική τους και για «Μακεδονική μειονότητα» στην ελληνική Μακεδονία, πράγμα που πριν στεγνώσει το μελάνι της Συμφωνίας των Πρεσπών, ξαναέβαλαν εμπρός τα σχέδια τους, που δεν είναι αλλά από την κατάκτηση της Μακεδονίας μας. Ας ετοιμάσουμε από τώρα ψυχολογικά τα παιδιά μας, για τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδος και των Σλάβων εισβολέων που ονειρεύονται να πίνουν καφέ ως δύναμης κατοχής, στο Λευκό Πύργο. Είναι καιρός, οι άφρονες αυτοί απόγονοι των σλάβων ποιμένων του 1660 μ.χ να ξεκαβαλήσουν το καλάμι διότι οι Έλληνες σαν μια γροθιά θα τους συντρίψουν. Ολοφάνερο πλέον ότι οι αλυτρωτικές βλέψεις και τα εθνικιστικά όνειρα των Σκοπιανών, δεν θα κοπάσουν όσες συμφωνίες και να υπογράψουν. Θα τις ακυρώσουν όλες και εμείς δεν θα μπορέσουμε να τους σταματήσουμε.
Καταλάβαμε το τι σημαίνει να δοθεί το όνομα Μακεδονία; Τίποτε λιγότερο από την αποδοχή ενός νέου κρατιδίου, ως κληρονόμου του πολιτισμού των Ελλήνων. Επειδή ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει πολύ καλά την «αγάπη και αλληλεγγύη» της Ενωμένης Ευρώπης, των Αμερικανών συμμάχων, καλά θα κάνουμε να φρουρήσουμε τα σύνορά μας με ένα νέο δόγμα που θα δηλώνει ότι πέρα από το κομμάτι της Μακεδονίας που άρπαξαν κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο οι συμμαχίες στην Βαλκανική. Ούτε ένα χιλιοστό δεν πρόκειται να περιμένουν από τον ελληνικό λαό. Εκείνος δε ο πολιτικός που θα προδώσει την χώρα μας, υπέρ των διεκδικήσεων των Σκοπιανών, «να πάρει βάρκα να φύγει»! Και κάτι ακόμη: Από τα βάθη των χιλιετηρίδων ο Ευριπίδης φωνάζει και προειδοποιεί «Η χώρα που θα αμελήσει τις παραδόσεις της και θα αρνηθεί τις πνευματικές ρίζες, θα πάψει να Ζει. Απλώς, θα υπάρχει και οι πολίτες της θα παραπαίουν άσκοπα, δίχως ταυτότητα».

Γιάννης Ζερβός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed