Πλήρης σύμπλευση των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας και Κεφαλονιάς-Ιθάκης για την ακτοπλοϊκή γραμμή Μεσολόγγι-Κεφαλονιά-Ζάκυνθος

Η συμφωνία μεταξύ των προέδρων των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Τσιχριτζή και Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρου Σπαθή είχε γίνει ήδη από τον περασμένο Μάιο, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση.
Κοινό αίτημα και των δύο προέδρων, αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και του Επιμελητηρίου Ζακύνθου ήταν η Ιερή Πόλη να συνδεθεί ακτοπλοϊκά με την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο. Χθες ο κ. Τζιχριτζής επισκέφτηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα, Διονύση Τεμπονέρα. Του μετέφερε το αίτημα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και ο κ. Τεμπονέρας φάνηκε να συμφωνεί με την κοινή προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου για άνοιγμα της γραμμής. Το πρόβλημα του διαύλου του Μεσολογγίου θα πάψει να υφίσταται σε λίγο καιρό, αφού έχει ήδη εγκριθεί το ποσό του 1,2 εκ. ευρώ για την διάνοιξή του. Ο Γενικός Γραμματέας μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της επιδότησης της συγκεκριμένης γραμμής, αρκεί, όπως τόνισε «η εταιρία που θα αναλάβει να δρομολογήσει πλοίο να είναι σοβαρή και φερέγγυα».
Ο Παναγιώτης Τσιχριτζής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας δήλωσε τα εξής: «Από το Μάιο έχω ανοίξει το θέμα παρέα με τους συναδέλφους μου από την Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Η επαφή μου με τον κ. Σπαθή είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση για το συγκεκριμένο θέμα. Οι απόψεις μας είναι οι ίδιες, αφού τόσο αυτός όσο και εγώ πιστεύουμε ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής θα ανοίξει νέους εμπορικούς και τουριστικούς ορίζοντες για την Αιτωλοακαρνανία και την Κεφαλονιά, αφού η Ιόνια Οδός είναι πλέον ένα μεγάλο όπλο που έχουμε στη φαρέτρα μας. Εύχομαι να προχωρήσει σύντομα η υλοποίησή της και με τον τρόπο αυτό η πατρίδα μου, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος να έρθουν ακόμη πιο κοντά με ότι αυτό συνεπάγεται σε πολλούς τομείς». Από την πλευρά του ο Σταύρος Σπαθής δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ καλό να υπάρχουν δρομολόγια από και προς την Κεφαλονιά, αφού αυτά διευκολύνουν την μεταφορά των προϊόντων, αλλά και των επιβατών-επισκεπτών. Στο κάλεσμα του κ. Τσιχριτζή από τον περασμένο Μάιο συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε μαζί και να διεκδικήσουμε να λειτουργήσει η γραμμή. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed