Νίκος Ανουσάκης: «Όταν η πολιτική βλακεία γίνεται συκοφαντία τότε συναντάμε τον Βασίλη Ρουχωτά…»

Αν και πραγματικά δεν θεωρώ τον Βασίλη Ρουχωτά άξιο συνομιλητή μου, γιατί ο άνθρωπος πλέον έχει περάσει από τα όρια της πολιτικής βλακείας στο χώρο της καθαρής συκοφαντίας, εντούτοις για να μην περνάει η “λάσπη ” του απαντώ σε όλα τα δόλια ερωτήματα του:
1. Nαι φυσικά η ΔΕΥΑΚ χρωστάει στο Δήμο Κεφαλονιάς από τις δαπάνες ρεύματος και αυτό το ποσό, που δεν είναι κρυφό, δημιουργήθηκε από όλες τις διοικήσεις (Μιχαλάτου , Κουνάδη , Ανουσάκη ) καθώς τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ δεν άφηναν άλλη λύση.
2. Όταν δημιουργείται αναγκαστικά ένα μεγάλο ποσό ως οφειλή αυτό δεν υπάρχει κάπου αλλά απλά είναι οφειλή . Άρα είναι κωμική και απευθύνεται σε ηλιθίους η ερώτηση “Tι έγιναν τα λεφτά ;”!!!
3. Η κεφαλαιοποίηση των οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο είναι νόμιμη και αυτό το πιστοποίησε ορκωτός λογιστής , καθηγητής Πανεπιστημίου , η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς (ψήφισε και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης και μάλιστα σε δύο συνεδριάσεις) και η εκτελεστότητα της απόφασης , όπως προκύπτει από την τεκμαιρόμενη νομιμότητα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων. Επομένως η έγκριση από τον “μέγα νομοδιδάσκαλο ” Βασίλη Ρουχωτά είναι περιττή…Καμία καθυστέρηση δεν υπήρξε στην εφαρμογή της απόφασης απλά έπρεπε να υπάρξουν οι κατάλληλες γραφειοκρατικές προετοιμασίες όπως συμβαίνει πάντα.
4. Οι λογαριασμοί της ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ δεν εμπεριέχουν ξεχωριστό κονδύλι για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα έσοδα της ΔΕΥΑΚ κατανέμονται γενικά ανάλογα με τις ανάγκες της.
5. Φυσικά και οι δημότες δεν θα πληρώσουν δύο φορές το ρεύμα, το οποίο άλλωστε όπως τόνισα άνωθεν δεν πληρώνεται ξεχωριστά και διακριτά αλλά αποτελεί μία από τις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ , και πραγματικά η στρέβλωση της πραγματικότητας καταντάει νοσηρή. Οι δημότες πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους και η ανακεφαλαιοποίηση της ΔΕΥΑΚ έχει να κάνει με τις οικονομικές σχέσεις των δύο νομικών προσώπων και την νόμιμη επιλογή του Δήμου Κεφαλονιάς να ενισχύσει ένα περιουσιακό του στοιχείο , την ΔΕΥΑΚ, της οποίας είναι κύριος σε ποσοστό 100%.
6. Η ΔΕΥΑΚ δεν εισπράττει “ρεύμα υπέρ τρίτου” όπως συμβαίνει π.χ. με το Φ.Π.Α. , επομένως είναι απίστευτα γελοίο οι οφειλές της προς το Δήμο για το ρεύμα να ονοματίζονται κατά την “Ρουχώτειο λογική” ως δήθεν “υπεξαίρεση”. Οι αστειότητες του Βασίλη Ρουχωτά και το πάθος του να συκοφαντήσει ξεπερνούν πια και την πλέον ζωηρή φαντασία…
7. Δεν έχω καμία απολύτως δικαστική εκκρεμότητα σε κανένα επίπεδο ούτε κανένα πειθαρχικό ούτε απολύτως τίποτα παρότι ¨γνωστοί – άγνωστοι- δειλά ανθρωπάκια ” στέλνουν εναντίον μου συνεχώς ανώνυμες ή ψευδώνυμες καταγγελίες γιατί δεν μπορούν να δεχθούν ότι η κοινωνία τους απέρριψε και ότι οι ίδιοι είναι πολιτικά “ζόμπι”. Αλήθεια εσείς κύριε Ρουχωτά μπορείτε να μας πείτε σε τι στάδιο βρίσκεται η μήνυση που κατέθεσε ο Δήμος Κεφαλονιάς για το “Συκεών – ξενοδοχείο Τυπάλδου” που αφορά και την θητεία σας ; Κληθήκατε να καταθέσετε; Έχει τελειώσει η δικαστική έρευνα ; Είστε σίγουρος ; Μπορείτε να πείτε όντως πως δεν υπάρχει η σχετική δικογραφία για τον πρώην Δήμο Παλικής που αφορά και την θητεία σας;

Κακώς άνοιξα διάλογο με τον “μανιοκαταγγέλοντα” Ρουχωτά χρονιάρες μέρες αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε τους πολιτικούς “Καλικάντζαρους” χωρίς αγιασμό…

Νίκος Ανουσάκης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed