Δράσεις Προστασίας του Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας στα Ιόνια Νησιά

Δώδεκα νέες Πράξεις, συνολικού προϋπολογισμού , 2.180.000 ευρώ, εντάχθηκαν από την ΠΙΝ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», για δράσεις προστασίας. διαχείρησης και ήπιας αξιοποίησης οικοσυστημάτων και περιοχών φυσικού κάλλους.
Συγκεκριμένα στο ΕΛΚΕ του Ιονίου Πανεπιστημίου για δράσεις βιοποικιλότητας και προστασίας του περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υπέγραψε το συνολικό ποσό ενίσχυσης του 1.207.192,3 ευρώ. Οι πράξεις αφορούν αναλυτικά:
Α) Την αξιοποίηση της επίπτωσης στη βιοποικιλότητα περιοχών υψηλής Φυσικής Αξίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιτίας της εισβολής σε αυτές του «αλλόχθονου» χωροκατακτητικού ζιζανίου «βρωμοκαρυδιά» Ailanthus altissima HNV Threat, προϋπολογισμού 107.000 ευρώ.
Β) ΕΡΜΗΣ Έξυπνες ψηφιακές εφαρμογές και εργαλεία για την αποτελεσματική προώθηση και ανάδειξη της βιοποικιλότητας των Ιονίων Νήσων, προϋπολογισμού 405.000 ευρώ.
Γ)BIOCONSION Καταγραφή, χαρακτηρισμός, αξιολόγηση και διατήρηση φυσικών Γενετικών Πόρων της ΠΙΝ στο Πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα Αυτοφυή Είδη με φαρμακευτική αξία, προϋπολογισμού 295.192,3 ευρώ.
Δ) ΒΙΟΜΝΗΜΕΣ . Οι μνημειακοί ελαιώνες και ελαιόδεντρα . Καταγραφή αποτύπωση , χρονολόγηση και ανάδειξη τους ως υψηλής αξίας οικοσυστήματα, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
Η πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed