Τα Φωκάτα έκλεψαν πάλι την παράσταση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους

Έχει γίνει πλέον θεσμός στο νησί μας ότι το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Φωκάτων αποτελεί ένα γεγονός που κανένας δεν πρέπει να χάνει. Φέτος, για ακόμη μια χρονιά ο Πολιτιστικός, Αθλητικός Σύλλογος Φωκάτα έκλεψε πάλι την παράσταση.
Ο αεικίνητος πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Φωκάς, επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις στους παραβρισκόμενους, που παρά τον άσχημο καιρό γέμισαν σχεδόν την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου. Στην τελετή της κοπής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, ενώ το παρόν έδωσαν ακόμη ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, οι Αντιδήμαρχοι, Ηλίας Κουρκουμέλης και Ευάγγελος Κεκάτος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σπύρος Σαμούρης, Νίκος Σκλάβος και Αντώνης Γεωργόπουλος. Εκεί ήταν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κώστας Γρηγορόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ, Θέμης Βαλσαμής και ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτωρας Ρουχωτάς. Στην αρχική του ομιλία ο κ. Φωκάς ευχήθηκε υγεία σε όλο τον κόσμο και ζήτησε από μικροφώνου από τον Δήμαρχο το επόμενο γήπεδο που θα ανακαινιστεί στην Κεφαλονιά, μετά από αυτό του Αργοστολίου, να είναι το γήπεδο των Κεραμειών, όπου αγωνίζονται τα Φωκάτα, που όπως είπε βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, με τον κίνδυνο να τραυματιστούν οι ποδοσφαιριστές να είναι πολύ μεγάλος.
Το πρόγραμμα, που κράτησε σχεδόν δύο ώρες, άνοιξε με την παρουσία στην σκηνή της παιδικής μαντολινάτας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογερά και ακολούθησε η χορωδία της Λειβαθούς με τον ίδιο διευθυντή. Είπαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά και τα κάλαντα των Φώτων. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε το παιδικό χορευτικό τμήμα των Φωκάτων που κέρδισε τα χειροκροτήματα του κόσμου και αμέσως μετά το εφηβικό τμήμα του Συλλόγου. Το χορευτικό κομμάτι έκλεισαν οι ενήλικες, που χόρεψαν έξι χορούς από το Ανατολικό Αιγαίο με τις παραδοσιακές φορεσιές τους. Πριν την κοπή της πίτας προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με τα τεκταινόμενα στον Σύλλογο την χρονιά που πέρασε. Η τελετή έλαβε τέλος με την ευλογία από τον Μητροπολίτη και την κοπή της βασιλόπιτας, την οποία είχαν φτιάξει, μαζί με άλλες πολλές οι νοικοκυρές του χωριού, που πήραν τα εύσημα τόσο από τον πρόεδρο όσο και από αυτούς που τις γεύτηκαν. Ο υγιέστερος Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος της Κεφαλονιάς μας πρόσφερε για ακόμη μια φορά μια εντυπωσιακή βραδιά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed