Έως 21 Ιανουαρίου οι Αιτήσεις για αντικατάσταση Κυψελών

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει ότι οι ντόπιοι Μελισσοκόμοι έχουν προθεσμία έως Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».
Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ο Μελισσοκόμος δικαιούχος των δύο δράσεων είναι η υποβολή της δήλωσης διαχείμασης στην τοπική Δ.Α.Ο.Κ. το αργότερο μέχρι 21 Ιανουαρίου 2019. Δεν είναι απαραίτητη η δήλωση διαχείμασης στην περίπτωση που ο Μελισσοκόμος έχει θεωρήσει το μελισσοκομικό του βιβλιάριο έως 31 Δεκεμβρίου 2018. Στην περίπτωση αυτή το θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο επέχει θέση δήλωσης κυψελών διαχείμασης. Δικαιούχοι της δράσης «Αντικατάσταση Κυψελών» είναι όσοι έχουν θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο και κατέχουν τουλάχιστον 20 μελίσσια.
Δικαιούχοι της δράσης «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» είναι οι Επαγγελματίες οι οποίοι έχουν επιπλέον θεωρημένο σε ισχύ Μελισσοκομικό Βιβλιάριο. διαθέτουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες αγρότες και κατέχουν τουλάχιστον 110 δηλωμένες κυψέλες διαχείμασης ενώ έχουν ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 €. Οι Συνταξιούχοι του ΟΓΑ πρέπει να κατέχουν τουλάχιστον 110 δηλωμένες κυψέλες διαχείμασης ενώ θα πρέπει να έχουν θεωρημένο σε ισχύ μελισσοκομικό βιβλιάριο καθώς και βιβλιάριο ΟΓΑ σε ισχύ.
Διευκρινήσεις σχετικά με την έκδοση Μελισσοκομικού βιβλιαρίου καθώς και δωρεάν σύνταξη και υποβολή του φακέλου Οικονομικής Χρηματοδότησης παρέχονται στον ενδιαφερόμενο ΘιακοΚεφαλονίτη Μελισσοκόμο από το πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και το Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά, από τις 8 πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed