Ήρθε η «Υπατία» και σαρώνει τη χώρα

Ο «Τηλέμαχος» ήρθε, μας… έντυσε στα λευκά κι έφυγε. Και στη θέση του έφτασε η «Υπατία», το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει όλη τη χώρα από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή (11.01.2019). Ο καιρός συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του!
Η “Υπατία” θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, που το μεσημέρι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Η αλλαγή του καιρού σήμερα θα ξεκινήσει από τα δυτικά, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Μπορεί η “Υπατία” να φέρνει μαζί της καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες, αλλά για την ώρα τα χιόνια συνεχίζονται. Από τις 08:00 το πρωί χιονίζει όχι μόνο περιφερειακά αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την πόλη να παραμένει στην… κατάψυξη και τον υδράργυρο στο προάστιά της να έχει φτάσει ακόμη και στους -3 βαθμούς. Γι’ αυτό και πάρθηκε… άρον άρον η απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία. Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας αυτή την ώρα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία στην περιοχή του αεροδρομίου “Μακεδονία” είναι στους – 3 βαθμούς. Το θερμόμετρο, στις 08:50 το πρωί της Τετάρτης (09.01.2019) δείχνει στις Σέρρες -7 βαθμούς Κελσίου, στην Καστοριά -6 και στην Καβάλα -3 βαθμούς Κελσίου. Από το πρωί της Τετάρτης χιονίζει και στα Γιάννενα. Η “Υπατία” έφερε νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, της Άρτας (Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη) αλλά και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται ήδη από τη νύχτα κατά μήκος του επαρχιακού και εθνικού δικτύου προκειμένου να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί ενώ συνεχείς είναι οι ρίψεις ποσοτήτων αλατιού.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 βαθμιαία στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed