Μαλλιά-κουβάρια έχουν γίνει στην κίνηση «Κεφαλονιά, νησί για όλους», σκληρές εκατέρωθεν επιστολές

Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου το γεγονός ότι η δημοτική κίνηση «Κεφαλονιά, Νησί για όλους» δεν θα έφτανε ενωμένη και αραγής έως τις εκλογές του Μαΐου. Ήδη πολλά από τα ιδρυτικά μέλη έχουν πηδήσει από το τρένο και αναζητούν αλλού τις τύχες τους.
Ωστόσο, ενώ δεν βγαίνει προς τα ΜΜΕ μια ανακοίνωση που να ενημερώνει για τις κινήσεις αυτού του δημοτικού συνδυασμού, μέσα από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι επιστολές-καρφιά μεταξύ των πρώην… συντρόφων δίνουν και παίρνουν. Την αρχή έκανε ο Γεράσιμος Γαβριελάτος, ο οποίος έγραψε: «Αποχώρησαν τα μέλη που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ από την “Κίνηση Πολιτών – Κεφαλονιά Νησί για Όλους” καθώς, λένε, διαπίστωσαν αντι-ΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά. Ενώ ο κόσμος έχει τόσο μεγάλη αγάπη για την κυβέρνηση που τρέχει ανέμελος στα λιβάδια (Δεν είναι αυτός ο λόγος της ανάρτησης). Αποχώρησαν οι ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είχαν και οι υπόλοιποι “ΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά”. Με το ζόρι να είσαι Ζαίος δηλαδή. Πήγαν περίπατο έτσι οι διακηρύξεις περί υπερκομματικής-διακομματικής συνεργασίας, περί συμμετοχής πολιτών, χωρίς κομματικές ταυτότητες, οι οποίοι θέλουν το καλό του τόπου. Καμία έκπληξη. Θα έπεφτα περισσότερο από τα σύννεφα αν μου έλεγες ότι η γέφυρα Δεβοσέτου είναι φτιαγμένη από πέτρα ή θα με σοκάριζε αν ίσχυε το αντίθετο και οι προθέσεις ήταν αγαθές εξίσου με το ότι η θάλασσα του Ιονίου είναι τσίπουρο ληξουριώτικο και όποτε πάει περίπατο η εξόρυξη υδρογονανθράκων, καθώς δεν έχουμε πλέον προβλήματα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι όταν καταγγέλλεις κάποιον για αντισυριζα αντανακλαστικά, εύλογα καταλήγει κάποιος ότι θα σου ήταν αρεστός μόνο αν είχε φιλοσυριζα αντανακλαστικά. Άρα; Άρα η κίνηση πολιτών που συμμετέχεις θες να είναι κίνηση ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα άλλο. Δεν έπιασε επομένως η έντολη Σκουρλέτη για την προώθηση συνεργατικών ψηφοδελτίων στην τοπική αυτοδιοίκηση στις περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποσοστά δυναμικής, όπως εδώ στο νησί. Ή μήπως λέω εγώ, ο κακός της υπόθεσης, αλλάξανε τα πλάνα και με το ενδεχόμενο σπασίματος του Δήμου Κεφαλονιάς φαντάζει καλύτερα ένα ψηφοδέλτιο αμιγώς ΣΥΡΙΖΑ που θα διεκδικεί τον δυνητικά Μητροπολιτικό Δήμο Κράνης ή Αργοστολίου ή Απεναντιληξούρι; Ξέρω γω; Με τον Φόρτε; Όπως και να ‘χει μπορεί να ισχύουν επαρκώς και τα δύο, ακόμα και συνδυαστικά».

Η οργισμένη απάντηση του Διονύση Γασπαρινάτου
Της ανάρτησης του Γεράσιμου Γαβριελάτου, ακολούθησε μετά από λίγη ώρα ανάρτηση-απάντηση του Διονύση Γασπαρινάτου, μέλους της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης και γνωστού για την πολιτική αγάπη που έχει με τον Μάκη Φόρτε. Ο κ. Γασπαρινάτος ανέφερε τα εξής: «Αγαπητέ Γεράσιμε είσαι ο τελευταίος που έπρεπε αυτή την στιγμή να μιλάς. Αν θυμάσαι καλά τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η αφεντιά σου κατά τη διάρκεια συνομιλίας μελών της κίνησης είχε ανοικτό το κινητό και μετέφερε (με ποιο σκοπό άραγε;) όσα λεγόταν εκεί σε τοπικό ΜΜΕ το οποίο πριν ακόμη τελειώσει η συζήτηση είχε δημοσιεύσει όλα όσα λέχθηκαν (αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αφού αναγκάστηκες να το ομολογήσεις). Αυτές οι πρακτικές και η προσπάθεια δημιουργίας ομάδων προκειμένου να γίνει εφικτός ο έλεγχος καταστάσεων και αποφάσεων μέσα στην Κίνηση, από εμένα είναι καταδικαστέες. Εσύ είσαι εκείνος που σε όλο αυτό το σκηνικό είχες πρωταγωνιστικό ρόλο δημιουργώντας καταστάσεις που οδήγησαν εμένα προσωπικά στην απόφαση να αποστασιοποιηθώ από την Κίνηση. Όλα τα άλλα που αναφέρεις με αυτό το προκλητικό στιλάκι που δεν αρμόζει σε νέο άνθρωπο,εμένα με αφήνουν αδιάφορο και εσένα σε εκθέτουν. Από όσα ειπώθηκαν απόψε, είναι προφανές ότι δεν κατάλαβες τίποτε. Ακόμη και στην προσπάθεια κάποιων φίλων να βρεθεί μια λύση για αλληλοκατανόηση και μελλοντική συμπόρευση ήσουν αρνητικός πρωταγωνιστής βάζοντας συνεχώς προσκόμματα και με πολύ άσχημο μάλιστα τρόπο, προκειμένου να οδηγηθούν κάποιοι στην αποχώρηση».

Επιμέλεια Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed