Νέο κύμα χιονιά από σήμερα, ήλιος την Κυριακή

Ο καιρός θα έχει… δύο πρόσωπα το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό. Κρύο Σάββατο με βροχές, ηλιόλουστη Κυριακή και έχετε εύκαιρα… όλα σας τα ρούχα.
Πιο συγκεκριμένα, επιδείνωση περιμένουμε να παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο, 12.01.2019 με χιονόνερο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια στην Αττική από συγκεκριμένο υψόμετρο και πάνω. Αντιθέτως, την Κυριακή, 13.01.2019, περιμένουμε να βελτιωθεί ο καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και το κρύο να… παραμένει. Σήμερα Σάββατο, ιδιαίτερα στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας περιμένουμε χιονόνερο και χιόνι σε όλα τα βουνά της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Εύβοιας και βόρειας Πελοποννήσου, από τα 400 μέτρα και πάνω, ενώ και στην Αττική περιμένουμε να χιονίσει αύριο, σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα, από τα 800 μέτρα και πάνω. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα παρατηρηθούν στο νότιο και ανατολικό, κυρίως, Αιγαίο, σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, αλλά και στη νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία, με παγετό στα ηπειρωτικά, θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -3 έως 12, ενώ νοτιότερα, σε Κρήτη και Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή περιμένουμε βελτίωση του καιρού στα κεντρικά και στα βόρεια, όπου θα έχουμε αρκετά διαστήματα με ήλιο, αλλά το πρωί τσουχτερό κρύο, με παγετό. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά και, κατά τόπους, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σιγά-σιγά, το βράδυ, θα εξασθενίσουν. Οι νοτιάδες στα νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα και οι βοριάδες στις υπόλοιπες, θαλάσσιες κυρίως, περιοχές, θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια, περίπου, επίπεδα.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιά θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed