Συμπαράσταση στις υπό δίωξη συναδέλφους στο χώρο της Υγείας

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφ/νιάς συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στο κτίριο του ΞΕΝΙΑ και συζήτησε το θέμα που αφορά την δίωξη των συναδέλφων στο χώρο της Υγείας και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω :
Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τις υπόδικες συναδέλφους βοηθούς Νοσηλεύτριες στις οποίες αποδόθηκαν αδίκως οι κατηγορίες της υπαιτιότητας, από αμέλεια, για την αυτοκτονία ασθενούς που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Καταδικάζουμε την εγκληματική κρατική αδιαφορία ως προς την στελέχωση και λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Κεφ/νιας , παρότι υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και ο απαιτούμενος εξοπλισμός , προς αποφυγή τέτοιων τραγικών περιστατικών . Η αποποίηση της Κρατικής Ευθύνης για το συμβάν και η συνειδητή πολιτική επιλογή για την μη λειτουργία σημαντικών δομών , έχει σαν συνέπεια την δίωξη των συναδέλφων βοηθών νοσηλευτριών στις οποίες φορτώθηκε η δική τους εγκληματική αδιαφορία .
– Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις δύο διωκόμενες συναδέλφους και απαιτούμε την αθώωσή τους από την άδικη κατηγορία.
-Να γίνει η διαδικασία της δικαστικής δίωξης αφορμή για να διεκδικηθεί η ψυχική υγεία που έχει ανάγκη ο λαός μας, με κεντρική κρατική ευθύνη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με πλήρη κάλυψη σε υποδομές και προσωπικό.
– Να λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική και να στηριχθούν όλες οι υπόλοιπες δομές ψυχικής υγείας στο Νομό.
Στηρίζουμε τις δράσεις που έχει προγραμματίσει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.
Συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας για τις 16 Γενάρη, μέρα της δίκης από 11:00 πμ έως 14:00 μμ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να παραστούν στο Δικαστήριο και να συμπαρασταθούν στην άδικη δίωξη τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σταματούλα Τσιμάρα     Ιωάννης Μικελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed