Σταύρος Σπαθής: «Εχέγγυο για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας είναι η νέα γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Μεσολόγγι»

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης χαιρετίζει την πρωτοβουλία που ανέλαβε η ακτοπλοϊκή εταιρία IONION P LINES αναφορικά με την σύνδεση των νησιών μας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με την πόλη του Μεσολογγίου.
Η δρομολόγηση πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή ήταν πάγια θέση της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου, που φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά από τον ερχόμενο Μάιο με καθημερινό δρομολόγιο. Το Επιμελητήριό μας, σε συνεργασία με αυτό της Αιτωλοακαρνανίας, του Δήμου Μεσολογγίου και των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής, συμμετείχε στις συζητήσεις, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου. Η εταιρία IONION P LINES έχει αποδείξει ότι αποτελεί μια σοβαρή εταιρία, αφού από το 2006 διατηρεί σταθερή και σε καθημερινή βάση την γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Αστακός. Τώρα, με το νέο της καράβι δίνει άλλη ώθηση στη διακίνηση προϊόντων και επιβατών και συμβάλλει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας μέσω της γραμμής Σάμη-Ιθάκη-Μεσολόγγι. Το γεγονός ότι σε λιγότερο από δύο ώρες οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα έχουν πρόσβαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και μάλιστα στις οδικές αρτηρίες της Ιόνιας και της Ολυμπίας οδού αποτελεί εχέγγυο ότι η συγκεκριμένη γραμμή θα πετύχει. Μαζί με τις γραμμές Σάμη-Ιθάκη-Αστακός και Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, οι συμπολίτες μας της Ιθάκης, της βόρειας Κεφαλονιάς και της Παλλικής θα αποκτήσουν ακόμη έναν θαλάσσιο δρόμο προς την απέναντι πλευρά. Ευχόμαστε καλοτάξιδο το νέο δρομολόγιο και ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερες ημέρες για τον τουρισμό μας, αλλά και την οικονομική ελάφρυνση των επαγγελματιών του νομού μας μέσω της μεταφοράς των προϊόντων τους.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Σταύρος Σπαθής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed