Καταβολή του Προνοιακού επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» σας κοινοποιεί την παρακάτω ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ):
Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου θα καταβληθούν για πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καθώς και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών, στο σύνολο των δικαιούχων της χώρας, τα οποία μέχρι και το 2018 χορηγούνταν από τους ΟΤΑ.
Η επικείμενη πληρωμή, η οποία θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα, αφορά για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 και για τα διατροφικά επιδόματα τον μήνα Δεκέμβριο.
Η αμέσως επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στην οποία θα πληρωθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα του διμήνου Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019 και τα προνοιακά διατροφικά επιδόματα του Φεβρουαρίου 2019.
Με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2019, τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον κάθε μήνα, σε σταθερή ημερομηνία, κοινή για όλη την Ελλάδα. Όλα τα Άτομα με Αναπηρία θα λαμβάνουν τα επιδόματα που δικαιούνται ενιαία, με διαφάνεια και ηλεκτρονικές διαδικασίες.
Στην πρώτη πληρωμή της ερχόμενης Παρασκευής θα καταβληθούν 122,21 εκ. ευρώ σε 171.275 δικαιούχους συνολικά. Εξ αυτών οι 154.726 είναι δικαιούχοι προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων όπως επίσης επιδομάτων ομογενών και στεγαστικής συνδρομής. Οι υπόλοιποι 16.549 είναι δικαιούχοι διατροφικών επιδομάτων.
Όλοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν ακριβώς τα ίδια ποσά καθώς για την χορήγησή τους ακολουθείται το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τα ποσά που καταβάλλονται παραμένουν τα ίδια χωρίς καμία απολύτως μεταβολή.

Η Πρόεδρος
Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed