Σκληρό χτύπημα Άνθη στον Θόδωρο Γαλιατσάτο

Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να διασφαλίσει και την επόμενη τετραετία την συνέχεια της στο τιμόνι της Π.Ι.Ν. είναι πλέον πασιφανής και έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής αξιοπρέπειας.
Με μεθόδους που θυμίζουν σκοτεινές ίντριγκες βυζαντινής ή ρωμαϊκής παρακμής των τότε αυτοκρατόρων, ενεργούν προς πάσα κατεύθυνση ευτελίζοντας την ίδια την υπόσταση του θεσμού. Το ψήφισμα συμπαράστασης που έρχεται σε αντιδιαστολή με την ανακοίνωση έγκριτων μελών του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας υποκρύπτει μυστικές συμφωνίες και εκλογικές συναλλαγές με μοναδικό στόχο την νομή της εξουσίας για άλλα τέσσερα χρόνια. Η πενταετία της υπάρχουσας περιφερειακής αρχής στιγματίστηκε και στιγματίζεται από ίντριγκες που διέλυσαν την δημόσια διοίκηση προκειμένου να επιλεγούν οι ημέτεροι και ΟΧΙ οι ικανοί, προκειμένου να στηριχτούν συγκεκριμένα συμφέροντα που αποτέλεσαν την βασική αιτία παρακμής του τόπου, απραξία στα δημόσια έργα, πλήρη ασυμφωνία όσον αφορά τις σχέσεις με τον δήμο Κέρκυρας, ψευτοεπαναστατισμός τύπου δημοψηφίσματος για αεροδρόμιο, λιμάνια, αμερικανικό πολεμικό πλοίο κλπ κλπ, σκάνδαλα προς εξυπηρέτηση ημετέρων, διαχείριση τύπου Χανδρή. Ο περιφερειάρχης ταυτίστηκε πλήρως λόγω μόδας, με την Λ.Α.Ε. γέμισε φούμαρα και ψευτοϋποσχέσεις την Λευκίμμη. Αέρας κοπανιστός όσον αφορά το γραφείο της περιφέρειας στην έδρα της Ε.Ε.
Έρχεται σήμερα η περιφερειακή αρχή μετά από όλα αυτά και κάνοντας έμπρακτη μετάνοια, με μόνο στόχο την καρέκλα, να δηλώσει ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν της ζημιάς που έχει προκαλέσει στον τόπο η ζημιά στην αριστερά και στον κομματικό φορέα που την στήριξε είναι τεράστια. Είναι χρήσιμο να αναφέρουμε ότι ο λαός της Κέρκυρας και των Ιονίων ψάχνει υποψηφίους να ψηφίσει από το νεκροταφείο της πολιτικής μέχρι και στο χρονοντούλαπο της αποτυχίας προσώπων που άσκησαν εξουσία τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτή την περιφερειακή αρχή με αυτόν τον περιφερειάρχη η αριστερή ιδεολογία βρίσκει τόση εφαρμογή που οι πολίτες σκέφτονται να γυρίσουν 30 χρόνια πίσω. Τους καλούμε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τους θεσμούς ευτελίζοντας την αξιοπρέπεια της πολιτικής τους θεσμούς και την έννοια της πολιτικής ηθικής. Δηλώνουμε την απορία μας πως και γιατί τόσοι πολίτες με πραγματική αριστερή υπόσταση και στάση ζωής ακόμη τους ανέχονται και δεν έχουν μεταφέρει στην κυβέρνηση όλα τούτα.
Μας είναι αδιανόητο πως ψευτοαριστεροί πολιτικάντηδες διέλυσαν μια ιδεολογία μια ελπίδα έναν τόπο όπως η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά. Ο επερχόμενος χρόνος θα καταδείξει ακόμη περισσότερο το βαθμό κατάπτωσης τους τόσο από τα υποτιθέμενα στελέχη που προσεταιρίζονται όσο και από τις υποτιθέμενες θέσεις που παίρνουν για τα τρέχοντα ζητήματα του τόπου. Τον τόπο τον κυβερνάει παρεΐτσα ΑΜΑΖΟΝΩΝ. Είναι άδικο για την Κέρκυρα και για τα Ιόνια αυτή η κατάντια. Καλούμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να καταδείξουν στην κεντρική ηγεσία την κατάπτωση. Καλούμε την περιφερειακή αρχή να πάει σπίτι της και να απελευθερώσει τα αξιοπρεπή στελέχη προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια κοινή προσπάθεια που θα συνενώσει όλους τους πολίτες των Ιονίων σε αλλαγή σελίδας. Οι μετεγγραφές ιπποκόμων προσκυνημένων στην δούλεψη των ΑΜΑΖΟΝΩΝ δεν λύνουν τα τεράστια προβλήματα του τόπου ούτε θα δώσουν την νίκη που ποθείτε.
Τα αλλεπάλληλα τραγικά λάθη της ΝΔ στα Ιόνια και στην Κέρκυρα δεν θα σας καταστήσουν κυρίαρχους του παιχνιδιού, Δυστυχώς είσαστε πλέον μια μικρή παρέα χειρότεροι από τους χειρότερους. Επιχαίρεστε για την πολιτική ανικανότητα και προκλητικότητα σε επίπεδο επιλογής προσώπων της ΝΔ αλλά σας εγγυώμαι ότι στην συνείδηση του κόσμου είσαστε καταδικασμένοι. Κύριε περιφερειάρχη φύγε όσο είναι νωρίς άδειασε την γωνιά απελευθέρωσε με την αποχώρησή σου υγιείς δυνάμεις. Αν συνεχίσεις θα γίνεις νεροκουβαλητής της διαιωνιζόμενης κατάντιας μας.

Χρήστος Κ. Άνθης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed