Ο σκύλος, ο λοχαγός, ο αναπληρωτής και τα πολιτικά πασαλίματα σε βάρος των κατοίκων του νησιού μας

Παρακολουθώντας λοιπόν επί μία ώρα την διαδικτυακή αναμετάδοση του δημοτικού συμβουλίου της 23/1/2019 με θέμα τη λειτουργία μιας μονάδας ανακύκλωσης «μπαζών» (αναπληρωτά, έλεος, μας «ξεμάτιασες» με την αλλαγή τόνου), στα Δαυγάτα, καταλαβαίνεις όλη την μεταπολιτευτική πολιτική στρέβλωση της χώρας.
Κατ΄αρχάς βασικό προτέρημα, η ταχύτητα. Όλα να γίνουν γρήγορα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να μην υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης, άρα τους πιάνουμε στον ύπνο και προχωράμε πλειοψηφικά κορδωτοί-καμαρωτοί. Παράλληλα φωνάζουμε με άπειρα decibel, το κλασσικό και απάνθρωπο bulling όσων έχουν λαρύγγι δυνατό έναντι αυτών που δεν υπερβαίνουν τη δυνατότητα τού μέσου ανθρώπου και ιδιαίτερα των γυναικών. Μα αν έχουμε τέτοιο ταλέντο, καλλιεργούμε τις φωνητικές χορδές και εμπλουτίζουμε τη λυρική σκηνή!
Τι κρίμα για τον Ανουσάκη πχ., αντί να τραγουδάει να γαβγίζει, τι κρίμα για τον πρόεδρο Αλυσανδράτο, αντί για τενόρος να κάνει το λοχαγό! Η ευφράδεια του αναπληρωτή δημάρχου, δεδομένη. Τι κρίμα αντί για σύνθετη περιφερειακή ανάπτυξη να περιορίζεται στην στήριξη αποσπασματικών έργων, εμβέλειας Αργοστόλι-Δαυγάτα! Τι κρίμα να στηρίζει τόσο έντεχνα, την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, έναντι της συλλογικής ωφέλειας!
Με τέτοια κριτήρια ανάδειξης, πού να πλησιάσουν άνθρωποι που σκέφτονται συνθετικά, με χρόνους φυσιολογικούς και τόνους φωνής για ανθρώπινα αυτιά και όχι των συμπαθέστατων γαϊδάρων; Κάτσε μακριά, ουρλιάζουν οι «καραμούζες», εδώ περνάει η ένταση, το γρήγορα και η βροχή του σάλιου… «γρήγορα στην κουζίνα σου, δεν δίνουμε αέρα στις γυναίκες», κοινωνική αναπαράσταση από άλλα ακούσματα- μάρτυρες, σε παιδικά αυτιά!
Η αντιπολίτευση και οι κάτοικοι των Δαυγάτων, σωστοί αλλά άνευροι! Πού είναι μωρέ το πάθος που οπλίζει έργο και λόγια; Βρε έχετε δίκιο, στηρίξτε το σπίτι σας με αδιαπραγμάτευτα επιχειρήματα! Κάντε τους νομικούς να ψάχνουν τους Κώδικες, να ξενυχτάνε! Φωνές δεν θα σας επιτρέψουν, χρόνο δεν θα σας δώσουν «οι άρχοντες», στριμώξτε τους διυπουργικά! Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Πατήστε σ’αυτό!
Η Επιστήμη, πλην τεχνοκρατών, γιατί απουσίαζε; Η Υγεία δεν έχει λόγο εδώ; Τα μικροσωματίδια που αιωρούνται από το σπάσιμο των υλικών προβλέπεται να δεσμεύονται και να μην περνάνε στα πνευμόνια μας; Ο νόμος που επιτρέπει τη λειτουργία τέτοιων μονάδων κοντά στα σπίτια μας, κοντά στα καταλύματά μας, έχει τη συγκατάθεση της Δημόσιας Υγείας ή δουλεύουμε όλοι για τους πνευμονολόγους; Η διαθεματικότητα και η διυπουργική συνεργασία, έχει θέση εδώ, έχει προβλεφθεί;
Έτσι θα πείσουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με την πολιτική; Τα σπουδάσαμε, είναι επιστήμονες τα περισσότερα (επίσταμαι = γνωρίζω καλά). Με αποσπασματική ενημέρωση θα τα προσελκύσουμε; Ναι καλά! Έτσι όπως παρουσιάζεται το θέμα, όλοι έχουν δίκιο. Η περιφέρεια που έδωσε την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, ο δήμος που έδωσε την άδεια εισόδου εξόδου των φορτηγών. Ο ιδιώτης που φτιάχνει μπίζνα στο οικόπεδό του, η αντιπολίτευση που προτείνει τον παράπλευρο χώρο του ΧΥΤΑ για τέτοιες δράσεις.
Και η δίκαιη απορία του αναπληρωτή δημάρχου «…και αν ανακληθεί η άδεια του ΧΥΤΑ με την πρόσθετη δράση και γίνουμε Κερκυραϊκή διαχείριση των σκουπιδιών; Αλλάξτε το νόμο να μην επιτρέπει τέτοιες δράσεις σε κατοικημένες περιοχές. Σε τρεις μήνες θα κλείσει ο χώρος, το υπόσχομαι, να τελειώσουμε με τα μπάζα των έργων του Αργοστολιού». «Ναι καλά, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», λέει η αντιπολίτευση και οι κάτοικοι. Άδικο έχουν όλοι;
Όλοι έχουν δίκιο, οι κάτοικοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να υποβαθμίζονται. Ο ιδιώτης που θέλει να σπάσει τα μπάζα για να πληρωθεί. Η δημοτική αρχή που θέλει να δείξει έργο στο Αργοστόλι πριν αρχίσει η τουριστική σαιζόν. Η περιφέρεια που νόμιμα έδωσε την άδεια. Η αντιπολίτευση που σωστά επισημαίνει καθυστερήσεις, υποβαθμίσεις και επείγουσες διαδικασίες. Όλοι, μα όλοι, να έχουν δίκιο σ’ αυτή τη χώρα!
Εγώ πάλι λέω ότι ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ και διαψεύστε με! Θα το χαρώ! Και έχουν άδικο γιατί κάνουν πολιτικά πασαλείμματα! Η Πολιτική είναι σύνθεση πολλών πραγμάτων. Είναι συνθετική λειτουργία κάθε πολιτικού χώρου και σχεδιασμός, στρατηγική. Διαφορετικά, συγκρούονται τα υποτιθέμενα αντίθετα, γιατί δεν συνυπολογίζουν ενδιάμεσους χώρους. Το παζλ μοιάζει αδύνατο γιατί του λείπουν κομμάτια. Δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός προς όφελος όλων, που σημαίνει συνολική αναπτυξιακή πολιτική.
Καθίστε να κάνετε πολιτική με τους Πανάρχαιους Ψηφοσυλλέκτες, τους Παραγοντίσκους και τους Παντός Καιρού Πρόθυμους! Οι Γυναίκες έχουν συνθετική σκέψη, έτσι λέει η Ψυχολογία. Ψάξτε να τις βρείτε! Τουλάχιστον, μέχρι η Παιδεία να παράγει κριτική σκέψη και συνθετική ικανότητα για όλους! Αλλιώς, θα φαγώνεστε σαν τα σκυλιά και έργο αληθινό δεν θα έχουμε, πλην της Βιτρίνας. Γεια χαρά!

Σοφία Αράβου Παπαδάτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed