Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι

Ένα κλασικό πιάτο για το καθημερινό σας τραπέζι θα σας προτείνουμε σήμερα, ένα πιάτο που όμως εδώ στην Κεφαλονιά οι νοικοκυρές δεν το μαγειρεύουν συχνά, αφού έχουν συνδέσει το μοσχάρι με άλλο είδος μαγειρικής.

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρές μερίδες
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 νεροπότηρο κρασί λευκό
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
ρύζι βρασμένο σε αλατισμένο νερό με 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Βράζετε το μοσχαράκι για 1 ώρα σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και κρατάτε 1 ποτήρι από το ζωμό του. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον ζωμό που κρατήσατε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σάλτσα του. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιών. Αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι συνοδεύοντας με χιονάτο ρύζι.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed