Λαμπερά εγκαίνια με επτανησιακό άρωμα στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Πανηγυρική ήταν η έναρξη της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, χθες Παρασκευή 1/2/2019 στην τελετή εγκαινείων της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων από όλη την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται στο Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό-Αθήνα,από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019.
Τα εγκαίνεια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμούς επίσημοι προσκεκλημένοι Φορείς της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλες τις Περιφέρειες. Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων –χθες πρώτη μέρα – εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φοντάνας, ο Διευθυντής Γραφείου του Περιφερειάρχη κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος –Τζάκης, και ο Έπαρχος Ιθάκης κ. Σπύρος Τσιντίλας. Από την Επτανησιακή Συνομοσπονδία παρευρέθηκαν η Πρόεδρος κ. Βασιλική Σαμίου Φλωροπούλου (και Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών), η Γενική Γραμματέας κ. Άννα Αλεξανδράτου- Δελλαπόρτα (και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλονιάς) και ο κ. Ιωάννης Σάμιος από το Δ.Σ. του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών. Μετά το πέρας των εγκαινίων επισκεφτήκαμε το Περίπτερο της ΠΙΝ όπου συνομιλήσαμε με τους παραγωγούς των Νησιών μας και τους συγχαρήκαμε για την προσπάθειά τους να γνωρίσουν και να γευτούν οι επισκέπτες της Έκθεσης τα προϊόντα της Ιόνιας Γης.
Σήμερα 2/2/2019 δεύτερη μέρα της Έκθεσης αναμένεται και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος θα παρευρεθεί το απόγευμα 5.00΄μ.μ. στο Πρόγραμμα «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» που έχουν την τιμητική τους τα Επτάνησα, και το Πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από Καλλιτεχνικά Συγκροτήματα των νησιών μας και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας. Τα καλλιτεχνικά Συγκροτήματα που θα πλαισιώσουν την σημερινή εκδήλωση είναι:
Χορωδία του Συλλόγου των Απανταχού Φαρακλάδων “Η ΕΥΓΕΡΟΣ” Κεφαλλονιάς .
Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Κερκυραίων Ηλιούπολης «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»
Η Λέσχη Αρχιμαρείρων Κέρκυρας θα παρουσιάσει την Επτανησιακή Κουζίνα και θα μαγειρέψει Κερκυραϊκές νοστιμιές.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed