Πολιτική πλειοδοσία πάνω στα σοβαρά προβλήματα της Υγείας στην Κεφαλονιά, μηδέν εις το πηλίκο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Επί επτά περίπου ώρες συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, παρόντων των 23-24 Δημοτικών Συμβούλων (αλήθεια οι άλλοι δεν ενδιαφέρθηκαν για το πως πάει η Υγεία στο Νομό μας;) και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Όλοι… παρέλασαν, όλοι πήραν το μικρόφωνο, όλοι έβγαλαν τα εσώψυχά τους, όλοι έβγαλαν την κομματική τους προπαγάνδα, ωστόσο, ελάχιστοι μίλησαν με σύνεση, έπιασαν το νόημα και έκαναν πραγματικές προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων. Ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σάμης, Γεράσιμος Μονιάς έκανε λόγω για τα πολλά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Σάμης. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σοφία Ζαφειράτου, αφού ανέφερε τα προβλήματα έκανε και κάποιες προτάσεις αναφορικά με την αλλαγή καθεστώτος στην πρόσληψη γιατρών στην Κεφαλονιά ζητώντας να επιδοτηθούν σε ότι αφορά την στέγασή τους και να έχουν μηδενικό ή μειωμένο κόστος μετακινήσεων. Ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, Γιώργος Παξινός μίλησαν για τα τεράστια προβλήματα της Ιθάκης. Το λόγο πήραν και είπαν πολλές αλήθειες για την κατάσταση του Νοσοκομείου στο Αργοστόλι πήραν ο Διεθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας, Χρήστος Παυλάτος, ο Ουρολόγος του Νοσοκομείου, Γιάννης Φισφής, ο Διεθυντής της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού, Βαγγέλης Γιαννάτος και ο Ηλίας Φραγκισκάτος, εκπρόσωπος της Κεφαλονιάς στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία της εκπροσώπου των εργαζομένων, Βάσως Βουτσινά, που κατηγόρησε για πολλά πράγματα τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Νίκο Βιβλάκη.
Μεστή και σωστή σε πολλά σημεία ήταν η ομιλία του αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου, Σπύρου Καμπίτση, ενώ για μια ακόμη φορά ο πολιτικός μπαχαλάκιας σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση, Δημήτρης Μαντζουράτος, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, πέρα από την… πολιτική κασέτα του κόμματος που υποστηρίζει, σπάνια άφηνε ομιλητή να ολοκληρώσει, αφού πεταγόταν συνεχώς και σχολίαζε τα λεγόμενα του καθενός. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Νικολόπουλος και ο υποδιοικητής, Δημήτρης Κωστακιώτης, δέχθηκαν πάρα πολλές ερωτήσεις από τους φορείς και από τους Δημοτικούς Συμβούλους, χωρίς ωστόσο να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Ο δε Διοικητής του Νοσοκομείου μας, Νίκος Βιβλάκης, μιλούσε επί σχεδόν μισή ώρα χωρίς ουσιαστικά να λέει τίποτε για τα προβλήματα τόσο στο Νοσοκομείο Αργοστολίου όσο και σε αυτό του Ληξουρίου, αλλά και για τους αγροτικούς ιατρούς που δεν υπάρχουν στην περιφέρεια της Κεφαλονιάς. Η Βουλευτής μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, αφού προπηλακίστηκε (αναφορά σε προηγούμενο ρεπορτάζ) κατάφερε να ψελλίσει μερικές φράσεις για προσλήψεις ιατρών και για επιτάχυνση κάλυψης θέσεων μόνιμων. Ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξουν καινούργια κριτήρια για τις νησιωτικές περιοχές, όπως η Κεφαλονιά.
Λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης πήραν τον λόγο οι επικεφαλείς των παρατάξεων, αλλά και κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, χωρίς να ακουστεί τίποτε καινούργιο, με κάποιους από όλους αυτούς να κάνουν πολιτική προπαγάνδα πάνω στο θέμα της Υγείας. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. μετά το τέλος των τοποθετήσεων πρότεινε οι επικεφαλείς των παρατάξεων, ο Δήμαρχος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και η εκπρόσωπος των εργαζομένων να συντάξουν το ψήφισμα που θα σταλεί στο Υπουργείο. Διαφώνησαν η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μάκης Δημητράτος. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα συμβούλιο το οποίο δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτε σε κανέναν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed