Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: «Δεν πείθει κανέναν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ»

Με μία «απάντηση» που δεν πείθει κανέναν, ούτε καν τους συμπολιτευόμενούς της, προσπάθησε να απαντήσει η δοτή πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς στο ερώτημά μας για το αν είναι ασυμβίβαστη η δημοσιογραφική της ιδιότητα με αυτήν της προέδρου μιας κομματικής οργάνωσης.
Εδώ συμβαίνουν δύο τινά: είτε υπάρχει αδυναμία αντίληψης του ερωτήματος, είτε επιχειρήθηκε σκόπιμα η διαστρέβλωση του ερωτήματος με μία απάντηση-ρίψη της μπάλας στην εξέδρα… Διότι εμείς ρωτήσαμε αν υπάρχει ασυμβίβαστο και όχι αν πληρώνεται απ’ την ιδιότητά της ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ ή ως δημοσιογράφος. Τα δικά μας ερωτήματα είναι πολιτικά και όχι παραπολιτικά… Αλλά όσο περισσότερο εκφράζονται τα στελέχη της ΝΔ, τόσο αποκαλύπτονται οι πολιτικές συνήθειες και οι αντιλήψεις τους περί των πραγμάτων.
Το επιχείρημα της προέδρου της ΝΟΔΕ περί «νομιμότητας», μας παραπέμπει στην περίπτωση του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας της ΝΔ, κ. Βουλγαράκη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στις 4/9/2008 για «νόμιμη» φοροαποφυγή μέσω υπεράκτιων εταιρειών. Στις 7/9/2008 ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κάλυψε πολιτικά το συνεργάτη του αποφεύγοντας να πάρει θέση. Ωστόσο, την αμέσως επόμενη χρονιά στη ΔΕΘ ο κ. Καραμανλής ομολόγησε το λάθος του λέγοντας χαρακτηριστικά : «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το επαναλάβω: Ήταν λάθος μου, δικό μου λάθος. Έκανα λάθος πέρυσι».
Συνεπώς, απαντήσεις του τύπου «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» δε μας καλύπτουν, και δεν καλύπτουν ούτε τους συμπολίτες μας. Γιατί εκτός απ’ τη «νόμιμη» φοροαποφυγή μέσω παράκτιων εταιρειών, η οποία κάνει θραύση στο κόμμα της ΝΔ, συνταγματική είναι και η ρύθμιση που ψήφισε η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ περί ευθύνης Υπουργών. Αυτό το όνειδος για το δημοκρατικό μας πολίτευμα και το κράτος δικαίου υποθέτουμε ότι βρίσκει επίσης σύμφωνη την πρόεδρο της ΝΟΔΕ μιας και αυτό είναι «νόμιμο»…

Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed