Ένα δικό μας παιδί, ο Πλούταρχος Πάστρας, διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του στον Δήμο Γαλατσίου

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι, θα ήθελα να σας ανακοινώσω πως στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, θα είμαι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην πόλη μας, στον Δήμο Γαλατσίου, με την παράταξη: «ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» και με Υποψήφια Δήμαρχο την Έλενα Ζέρβα.
Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα πως πρέπει να στηρίξω την προσπάθεια μίας γυναίκας η οποία θέλει η πόλη μας ν’ αλλάξει πρόσωπο. Να επιλυθούν επιτέλους τα βασικά προβλήματα της πόλης μας, τα οποία είναι: η υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής, η ασφάλεια, η εγκατάλειψη των σχολικών κτιρίων, η έλλειψη χώρων, ο ελλιπής φωτισμός στους δημοτικούς δρόμους, οι ελλιπείς παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, η ανεργία και φυσικά το μεγάλο πρόβλημα με τις δύο υπερτοπικές οδικές αρτηρίες, οι οποίες στερούν τη δυνατότητα στην πόλη μας να αναπτύξει το δικό της κέντρο. Εγώ ως Πλούταρχος και ως νέος άνθρωπος θέλω να στηρίξω αυτή την προσπάθεια της Έλενας Ζέρβας, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως διαφέρει απ’ όλους τους άλλους. Δεν είναι μία πολιτικός που θέλει να κάτσει κι αυτή στην «καρέκλα». Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την πόλη που μεγάλωσε, την οποία πονάει και θέλει επιτέλους να τη δει να αλλάζει.
Έτσι κι εγώ, όπως και η Έλενα, θέλω να δω την πόλη στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα να γίνει επιτέλους μία ευρωπαϊκή πόλη του 21ου αιώνα. Να νιώθω πως δεν νοιάζομαι μόνο εγώ την πόλη μου, αλλά ότι με νοιάζεται κι εκείνη, προσφέροντάς μου μία καλύτερη ποιότητα ζωής, την αίσθηση ότι είμαι ασφαλής και ότι θα μου παρέχει τις υπηρεσίες που μου αξίζουν, όπως και σε όλους τους συμπολίτες μου. Επίσης, θέλω να δω τη γειτονιά μου, τα Καραγιαννέικα, να σταματήσουν ν’ αποτελούν το παραπεταμένο προάστιο της πόλης και να τους δοθεί επιτέλους η απαιτούμενη σημασία. Σας καλώ λοιπόν όλους να μην χάσουμε ακόμη μία ευκαιρία. Ελάτε όλοι μαζί να Διεκδικήσουμε το Γαλάτσι που Ονειρευόμαστε! Να Διεκδικήσουμε το ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην περιοχή των Καραγιαννέικων στο Γαλάτσι. Ανήκω σε μία από τις παλαιότερες ναξιώτικες οικογένειες του Γαλατσίου, την οικογένεια του Σπύρου Ζώρου (πατέρας της μητέρας μου), η οποία ήρθε και κατοίκησε στα Καραγιαννέικα από τη δεκαετία του 1940, όταν ακόμη τα Καραγγιανέικα ήταν βουνοπλαγιά. Σπουδάζω Φιλόλογος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιου Κύπρου. Είμαι Εκδότης-Διευθυντής της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ελεύθερη Άποψη Γαλατσίου», του λογοτεχνικού περιοδικού «Κέφαλος» και της εφημερίδας «Λογοτεχνικό Βήμα». Είμαι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας» και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής». Επίσης, είμαι λογοτέχνης. Ασχολούμαι με τη λογοτεχνία από πολύ μικρή ηλικία (8 ετών) και πιο ενεργά από 20 ετών με δεκάδες δημοσιεύσεις έργων μου στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Εξωτερικό (Ινδία και Αυστραλία) σε λογοτεχνικά περιοδικά (έντυπα και ηλεκτρονικά), σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες και εφημερίδες. Επίσης, έργα μου έχουν εκδοθεί σε πάνω από 30 ανθολογίες ποίησης, διηγήματος και παραμυθιού. Η πρώτη μου ποιητική συλλογή με τίτλο: «Στις συμπληγάδες της προσφυγιάς», εκδόθηκε το 2017 από τις Εκδόσεις Όστρια. Έχω συμμετάσχει σε πέντε φεστιβάλ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, έχω συμμετάσχει στα Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου το 2016 και το 2017. Το 2016 πραγματοποίησα σε συνεργασία με το «Σύλλογο Ηπειρωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής» στον Πολιτιστικό Χώρο Καμίνι. το Εργαστήρι παραμυθιού, ζωγραφικής και δραματοποίησης του παραμυθιού μου: «Ο Φρόστυ και ο σκούφος του Άι Βασίλη» (τιμήθηκε με Έπαινο από το Δήμο Δράμας) και το 2017 το Εργαστήρι παραμυθιού και ζωγραφικής «Πως ο Σνούπι το κουτάβι έγινε βοηθός του Άι Βασίλη» του ομώνυμου παραμυθιού μου.
Έχω διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αποσπώντας 36 (μέχρι στιγμής) Αριστεία, Βραβεία, Επαίνους και Τιμητικές Διακρίσεις. Το 2014 (σε ηλικία 20 ετών) ήμουν Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Γαλατσίου. Τέλος, μικρός ασχολιόμουν με τον αθλητισμό. Είμαι κάτοχος Καφέ Ζώνης στην πολεμική τέχνη του Τζούντο, ενώ έχω κερδίσει τα εξής μετάλλια: Χρυσό Μετάλλιο στους 1ους Αγώνες Τζούντο Παίδων (2001) του Ο.Ν.Α. του Δήμου Αθηναίων, Χάλκινο Μετάλλιο στους Θερινούς Αγώνες Τζούντο (2002) στην κατηγορία Παίδων του Ο.Ν.Α. του Δήμου Αθηναίων και Ασημένιο Μετάλλιο στους 2ους Αγώνες Τζούντο Παίδων (2002) του Ο.Ν.Α. του Δήμου Αθηναίων.

Πλούταρχος Πάστρας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed