Στην Σκάλα ο Θόδωρος, επί τάπητος τα προβλήματα

Με κατοίκους και επαγγελματίες στην Σκάλα Κεφαλονιάς συναντήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Κεφαλονιά για να παρακολουθήσει την πορεία έργων που πραγματοποιούνται στο νησί.
Τον Περιφερειάρχη συνοδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος. Στη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν τα ζητήματα της οδοποιΐας, και συγκεκριμένα του περιφερειακού δρόμου που συνδέει τη Σκάλα με το οδικό δίκτυο του νησιού καθώς και των βελτιωτικών παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης ο περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά για το προωθούμενο έργο της επισκευής-ανακατασκευής του επαρχιακού δρόμου Πόρος-Σκάλα-Ρατζακλί. Ικανοποίηση υπήρξε για τον τουρισμό και τις δράσεις αύξησης των αφίξεων και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα αποτελέσματα των οποίων είναι εμφανή σε όλα τα Ιόνια νησιά, ενώ ενημέρωση έγινε από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Σπ. Γαλιατσάτο για την πλέον πρόσφατη δράση στη Βιέννη που προέβαλλε τα νησιά μας, μέσω της ιδιαίτερης γαστρονομίας των Επτανήσων, στην έδρα του ΟΗΕ και σε πολυπληθές κοινό.
Τέλος στον τομέα του αθλητισμού και πολιτισμού, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακατασκευάζει το γήπεδο στη Σκάλα, με τοποθέτηση χλοοτάπητα και άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων ενώ ο Θ. Γαλιατσάτος δεσμεύτηκε για την κατασκευή ακόμη ενός γηπέδου 5Χ5 που χρειάζεται άμεσα για την άθληση της νεολαίας – κυρίως – της περιοχής. Όσον αφορά τα πολιτιστικά σωματεία, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήδη έχει στηρίξει τις δράσεις των σωματείων που δρουν στην ευρύτερη περιοχή και θα συνεχίσει και στο μέλλον την προώθηση και προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας και του επτανησιακού πολιτισμού. «Η περιοχή της Σκάλας είναι μια δυναμική περιοχή που αξίζει στήριξης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος «και είναι υποχρέωση των τοπικών αρχών να παρεμβαίνουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων. Συνεπώς οι συναντήσεις αυτές είναι, τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά, συνεχείς και αμφίδρομες όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να αφουγκραζόμαστε τις πραγματικές ανάγκες και να δίνουμε ρόλο και λόγο στις τοπικές κοινωνίες».

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed