Πάμε για διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, η επίμαχη τροπολογία που στέλνει την Θηνιά στο Ληξούρι

Ελάχιστες ώρες έμειναν για να κατατεθεί στην Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών και να ψηφιστεί από τους Βουλευτές, μια τροπολογία που παθαίνει τον νυν Δήμο Κεφαλονιάς κάνοντάς τον τρία κομμάτια.
Σύμφωνα με το 1ο άρθρο της τροπολογίας, οι σημερινοί Δήμοι Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Σερβίων-Βελβεντού και Λέσβου καταργούνται, διασπώμενοι ως εξής:
1. Δήμος Βόρειας Κέρκυρας.
2. Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
3. Δήμος Νότιας Κέρκυρας
4. Δήμος Αργοστολίου (Αργοστόλι, Ομαλά, Λειβαθώς, Ελειός-Πρόννοι)
5. Δήμος Ληξουρίου (Ληξούρι, Θηνιά)
6. Δήμος Σάμης (Σάμη, Πύλαρος, Έρυσσος, Κοινότητα Αγίου Νικολάου)
7. Δήμος Σερβίων
8. Δήμος Βελβεντού
9. Δήμος Μυτιλήνης
10. Δήμος Δυτικής Λέσβου
Αν η παραπάνω τροπολογία περάσει από τη Βουλή τότε μπορεί να δικαιώνεται η Βουλευτής μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ωστόσο αναμένεται να ανοίξουν νέοι ασκοί του Αιόλου, αφού φαίνεται ότι η Θηνιά πηγαίνει στον Δήμο Ληξουρίου, ενώ η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου αποσπάται από την Δ.Ε. Ελειού-Πρόννων και κατ΄επέκταση από τον Δήμο Αργοστολίου και πηγαίνει στον νέο Δήμο Σάμης. Εντέχνως στην τροπολογία δεν αναφέρεται τι θα γίνει με τα χρέη του ενιαίου Δήμου, με τους υπαλλήλους και το σπάσιμο των υπηρεσιών, ενώ αφήνει ανοικτό για τα επόμενα δύο χρόνια να γίνει νέα ανακατανομή εδαφών και οι καινούργιοι Δήμοι που θα προκύψουν την Πέμπτη να κερδίσουν ή να χάσουν εδάφη από το 2020 και μετά. Αναμένουμε την ψήφιση της τροπολογίας και τις τελικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed