Γιώργος Τσιλιμιδός: «Αξιόπιστη και νικηφόρα δημοτική παράταξη είναι αυτή του Θεόφιλου Μιχαλάτου»

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου που θα αναδείξουν τις νέες Δημοτικές Αρχές είναι κρίσιμες για την πορεία του νησιού μας.
Η διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς σε τρεις, στο χρόνο και με τον τρόπο που γίνεται, τις ελλιπείς προϋποθέσεις που συνοδεύεται εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ομαλότητα λειτουργίας των νέων Δήμων. Έτσι απαιτεί η διαχείριση της νέας πραγματικότητας μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια ώστε να μπορέσουν σύντομα να βρουν το βηματισμό τους και να μην καταστούν μηχανισμοί που θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Παράλληλα η εννεαετής πλέον δημοτική διακυβέρνηση του Δήμου Κεφαλονιάς από την παράταξη του κ. Παρίση έχει αρνητικό πρόσημο. Αυτό καταγράφεται σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της και έχει συσσωρεύσει ένα πλήθος προβλημάτων και αδιεξόδων κυρίως στην περιφέρεια του Δήμου.
Ενστερνίζομαι την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας ότι απαιτείται πολιτική αλλαγή στην ηγεσία του Δήμου και ειδικότερα στο νέο Δήμο της πρωτεύουσας που θα εκφραστεί η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Χρειάζεται μια ευρύτατη συμπαράταξη ανατροπής που θα έχει τα εχέγγυα της διαφάνειας των ενεργειών της, του σεβασμού στον πολίτη και στο νόμο, της ικανότητας και της εμπειρίας στην επιτυχή διοίκηση και ανάπτυξη δημοσίων και ιδιωτικών δραστηριοτήτων. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος θα οδηγήσει πιθανότατα σε μετεκλογικές συνεργασίες για την επίτευξη πλειοψηφίας που θα διοικήσει τον Δήμο. Οι συνεργασίες αυτές εκτιμώ ότι είναι προτιμότερο να επιτευχθούν προεκλογικά προλειαίνοντας και τις απαραίτητες κοινωνικές συναινέσεις και όχι αναγκαστικά εκ των υστέρων δημιουργώντας την αμφιβολία της συναλλαγής.
Η παρακαταθήκη των Δημοτικών παρατάξεων που εξέφρασαν ένα διαφορετικό λόγο στην πολιτική πρακτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής πρέπει να αξιοποιηθεί και να ενισχυθεί. Οι επιτευχθείσες συμπλεύσεις μεταξύ τους με την πάροδο του χρόνου στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημιούργησαν ελπίδες σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας για την οικοδόμηση μιας αποτελεσματικής συμμαχίας με άξονα την μείζονα αντιπολίτευση για την δημοτική πολιτική αλλαγή. Οι ελπίδες αυτές δεν πρέπει να διαψευστούν από την πολυδιάσπαση και τις ελάσσονες διαφορές. Με τις σκέψεις αυτές αποφάσισα να συνεργαστώ και να συμμετάσχω στον συνδυασμό του Θεόφιλου Μιχαλάτου δημιουργώντας με πολλούς άλλους συμπολίτες από όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις μια αξιόπιστη και νικηφόρα Δημοτική παράταξη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed