Έρχονται πάλι τα Κούλουμα στο Αργοστόλι

Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σας καλεί να γιορτάσετε το ξεκίνημα της Σαρακοστής την Καθαρά Δευτέρα με ΚΟΥΛΟΥΜΑ ξανά στο Αργοστόλι, από τις 12.00, στον Πλακόστρωτο Χώρο στον Κούταβο!
Με παραδοσιακές γεύσεις, χρώματα, ζωντανή μουσική και πέταγμα χαρταετού, θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε και να απολαύσετε με τη συνοδεία της παραδοσιακής λαγάνας της «Καθαράς Δευτέρας» και άλλα σαρακοστιανά και να διασκεδάσετε με ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι. Κοντά μας θα είναι και ο Πολιτιστικός σύλλογος «Ο Βάλσαμος», που θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς.
Στο Ληξούρι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς σας περιμένει στις 12:00 στην πλατεία, όπου θα σερβιριστούν κουκιά, λαγάνες, χαλβάς και μπόλικο τοπικό κρασί. Τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου “Χοροπούλα ” υπό την καθοδήγηση της κ. Λένας Αραβαντινού, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.
Και στις άλλες περιοχές οι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι μας περιμένουν για ένα παραδοσιακό σαρακοστιανό κέρασμα και πέταγμα του χαρταετού, με σύμμαχο τον καλό καιρό.
Στην Πεσσάδα, από τις 12:00μ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πεσσαδιάνα», σας καλεί στο πρώην Δημοτικό σχολείο της Πεσσάδας να γιορτάσετε τα παραδοσιακά Κούλουμα με πλούσιο σαρακοστιανό μπουφέ, τραγούδι και παραδοσιακούς χορούς από τον Π.Σ. «Σπάρτο».
Στα Σβορωνάτα, από τις 12:00μ., Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορωνάτων «Αγία Πελαγία» διοργανώνει τα παραδοσιακά «Κούλουμα» στη φιλόξενη αίθουσα του εστιατορίου ΄΄Κούτουπας Paradise΄΄. Όπως πάντα θα έχουμε σπιτικά νηστίσιμα φαγητά προς 5 ευρώ το πιάτο, με δωρεάν κρασί και λαγάνα, Καντρίλιες από τον Π.Σ Λακήθρας «ο Βύρων» και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα και πολύ κέφι. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στην παρέα μας!!!
Στη Σκάλα, από τις 12:00μ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σκάλας «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» σας προσκαλεί στην Κεντρική Πλατεία της Σκάλας για τα παραδοσιακά Κούλουμα με πλούσιο μπουφέ, μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα. Πέταγμα χαρταετού στην παραλία της Σκάλας.
Στην Πύλαρο από τις 12:00μ. η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Ευφημίας «Το ΦΑΝΑΡΙ», διοργανώνουν την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας στην πλατεία της Αγίας Ευφημίας με μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής και πέταγμα χαρταετού στον Μώλο.
Σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή!!!

Ο Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & Ε.Σ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς
Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed