Ο υποτονικός Μιχάλης Γάκης, ο άφαντος Σπύρος Σπαθής και ο «από την πρώτη Κυριακή Δήμαρχος», Στέλιος Σπαθής στην Αγία Ευφημία

Παραδοσιακά η Αγία Ευφημία αποτελεί τον Νο 1 πόλο έλξης πολλών συμπατριωτών μας την Καθαρή Δευτέρα και φέτος η πριγκίπισσα της Πυλάρου έβαλε τα καλά της για να υποδεχθεί κόσμο και κοσμάκη.
Τα προγούμενα χρόνια, ιδίως πριν από εκλογές, η Αγία Ευφημία την Καθαρή Δευτέρα θύμιζε ατελείωτο προεκλογικό παζάρι, αφού υποψήφιοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Σύμβουλοι και παρατρεχάμενοί τους σουλατσάριζαν στην παραλιακή της και έπιναν το ουζάκι τους με το καλαμαράκι και το χταποδάκι σε ένα από τα καταστήματά της. Φέτος τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και πολύ υποτονικά. Ο Αντιδήμαρχος της περιοχής, Μιχάλης Γάκης, με το… ζόρι έκανε την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος και με ακόμη πιο πολύ ζόρι ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί. Μια εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει από τον κ. Γάκη, ο οποίος μπορεί να είναι χαμηλών τόνων, ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα ήταν με το χαμόγελο στα χείλη. Εκείνο που έκανε φοβερή εντύπωση και μάλιστα σχολιάστηκε αρνητικά από κάποιους ήταν η απουσία του έτερου υποψηφίου Δημάρχου Σάμης, κατά δήλωσή του, Σπύρου Σπαθή, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν στον Δήμο Πυλαρέων και έχει φίλους στην περιοχή. Ο «σπηλαιολόγος» δεν εμφανίστηκε ποτέ και το σχόλιο ενός από τους παρεβρισκόμενους ήταν πως δεν ήθελε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ανταλλάξει πάλι φιλιά και ασπασμούς με τον Μιχάλη Γάκη!
Ο τρίτος υποψήφιος Δήμαρχος Σάμης, Στέλιος Σπαθής, όχι μόνο έκανε την εμφάνισή του στην Αγία Ευφημία, αλλά αυτή η εμφάνιση μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Δεν υπήρχε έστω και ένας που να πέρασε από δίπλα του και να μην τον χαιρετήσει, ενώ οι πιο… θερμόαιμοι υποστηρικτές του έκαναν και λόγο για νίκη στις εκλογές του νέου Δήμου Σάμης και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Ο Στέλιος Σπαθής παρακολούθησε σχεδόν όλο το χορευτικό πρόγραμμα, συνομίλισε με πολύ κόσμο, ενώ όταν κάθισε να πιει έναν καφέ δεν άφησαν στην ησυχία του, αφού πολλοί πέρασαν από το τραπέζι του και του ευχήθηκαν. Ιδιαίτερη συνομιλία που κράτησε αρκετή ώρα είχε με τον εν δυνάμει υποψήφιο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κοκκόλη, που βρέθηκε και αυτός στην Αγία Ευφημία. Η συνομιλία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ωστόσο δεν πέρασε προς τα έξω τι ειπώθηκε σε αυτή. Πάντως, αν λάβουμε υπόψη το ύφος τους, μάλλον καλά πράγματα συζητούσαν. Τον κ. Σπαθή δεν άφησε από τα μάτια του ο Παύλος Σκλαβούνος, ο γιος του π. Σκλαβούνου από την Έρυσσο, ο οποίος θα αποτελέσει ένα από τα βαριά χαρτιά του ψηφοδελτίου του κ. Σπαθή στην βόρεια Κεφαλονιά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed