Θετικά τα μηνύματα για τα Ιόνια Νησιά από την ΙΤΒ 2019

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση “ITB 2019” που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 6 έως 10 Μαρτίου, με δικό της περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ, μαζί με όλες τις Περιφέρειες της Χώρας (πλην Ν. Αιγαίου, η οποία παραδοσιακά έχει δικό της χώρο), καθώς και τους άλλους φορείς και επιχειρηματίες της Χώρας.
Η έκθεση αυτή είναι η σημαντικότερη του κλάδου και σηματοδοτεί τόσον την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού, αλλά και γενικότερα, διότι δεν καλύπτει μόνο την Γερμανόφωνη τουριστική αγορά, αλλά αποτελεί «σταυροδρόμι» αγορών. Ειδικά για την Γερμανόφωνη αγορά, η Π.Ι.Ν έχει δώσει από το 2015 ιδιαίτερη βαρύτητα, με συνεργασία Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων, με ψηφιακές καμπάνιες (Google, Marketing Greece), με μεγάλα μέσα επικοινωνίας (CNN, Travel Channel), με “workshops”, ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας. Οι παραπάνω δράσεις, έχουν δώσει ώθηση στις αεροπορικές αφίξεις, αλλά και στην ιστιοπλοΐα και κρουαζιέρα. Φέτος, είχαν προγραμματιστεί από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων “Above Beyond” 14 συναντήσεις με αξιόλογους δημοσιογράφους, bloggers και εκδότες, από εξειδικευμένα περιοδικά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμφωνήθηκαν δημοσιογραφικές αποστολές στα νησιά μας.
Εκτός των παραπάνω, είχε προγραμματιστεί συνάντηση με την αεροπορική εταιρεία “Volotea”, συγκεκριμένα με τις κ.κ Sabrina Schneider και Ana Pavon, υπεύθυνες πωλήσεων και marketing αντίστοιχα, για την Γερμανία. Παράλληλα δε και με την κ. Celine Dugua υπεύθυνη marketing του αεροδρομίου του Στρασβούργου. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους από το “CNN”, το “Travel Channel” και το “Euronews- NBC”, ενώ δόθηκαν συνεντεύξεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Βερολίνο κ Γιώργο Παπά. Οι συναντήσεις με Tour Operator, από διαφορετικές Χώρες, έδωσαν θετικά μηνύματα για τα Ιόνια Νησιά, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της Π.Ι.Ν για μια ακόμα καλλίτερη τουριστική χρονιά. Σε αυτό που ιδιαίτερα εστίασαν οι Tour Operator και οι αεροπορικές εταιρείες, ήταν το πρόβλημα των slots, ιδίως στα αεροδρόμια της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου. Είναι αδήριτη ανάγκη η επέκταση των χώρων πάρκινγκ αεροσκαφών.
Ο Tour Operator από την Πολωνία “Grecos Holiday”, ευχαρίστησε την Π.Ι.Ν για την υποβοήθηση της στην κάλυψη όλων των αναγκών της σε slots. όπως τα είχε ζητήσει. Ο αριθμός των τουριστικών επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων ήταν ιδιαίτερα αυξημένος. Το περίπτερο της Π.Ι.Ν επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο Γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κώστας Τσέγας, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κων/νος Νικολούζος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Βασίλης Καββαδίας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Φώτης Κώττης. Την Π.Ι.Ν, εκτός του κ. Αντιπεριφερειάρχη, υποστήριξαν ο Τμηματάρχης Τουρισμού της Π.Ε Κέρκυρας κ. Γιώργος Παπαβλασσόπουλος και όπως πάντα ο Γερμανόφωνος Επτανήσιος κ. Απόστολος Θεοχάρης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed