Επίσκεψη της Ρόδης Κράτσα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κέρκυρας

Την βελτίωση της ποιότητας του κερκυραϊκού ελαιώνα , που τείνει να εγκαταλειφθεί, ώστε να πάρει τη θέση που του αξίζει στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά έχει ως στόχο η επικείμενη Περιφερειακή Αρχή του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά».
Σε συνάντησή της η επικεφαλής του συνδυασμού Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου με το νέο ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας και την Πρόεδρο του, Χριστίνα Λούβρου, ενημερώθηκε για την παρούσα δυσμενή κατάσταση της συρρίκνωσης και την εγκατάλειψης του κερκυραϊκού ελαιώνα, καθώς και την έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους της Περιφέρειας για τη στήριξη και ενημέρωση των προγραμμάτων των νέων αγροτών που θα δώσουν ώθηση και στήριξη στον πρωτογενή τομέα του νομού. Παράλληλα στη συζήτηση αναπτύχθηκε η αναγκαία ανάδειξη, προώθηση και εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων, με ονομασία προέλευσης, για τον εμπλουτισμό της οικονομίας και της τουριστικής πολιτικής στην Κέρκυρα. Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ενημερώθηκε από τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού και για το μεγάλο ζήτημα της μακράς καθυστέρησης της καταβολής των επιδοτήσεων στους αγρότες του Νότου, που φέρεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τους έχει εγκαταλείψει, ενώ υποσχέθηκε ότι θα ασκηθούν πιέσεις προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.
Την ίδια ώρα η Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας, Αναστάσιο Μάμαλο για την πολύχρονη πορεία του Συνεταιρισμού, αλλά και την ανάγκη ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του κερκυραϊκού μελιού, που η φετινή παραγωγή του δέχθηκε μεγάλο πλήγμα λόγω καιρικών συνθηκών . «Η Κέρκυρα έχει τη δυνατότητα να πρωτοπορήσει στην ποιότητα σε πολλά προϊόντα της. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός είναι ένας σημαντικός φορέας και θα είναι εταίρος για την Περιφέρεια λόγω της τεχνογνωσίας που μπορεί να παράσχει. Στη νέα Περιφερειακή Αρχή θα στηρίξουμε όλους τους αγροτικούς φορείς και θα δώσουμε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό τον ρόλο που του αξίζει για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνάντηση η επικεφαλής του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed