Όχι άλλοι μεσσίες, όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για την Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά μας και οι πόλεις μας περνάνε μια περίοδο μεγάλων και δύσκολων αλλαγών. Δεδομένα ετών έχουν ανατραπεί. Οι αντιλήψεις και οι συνειδήσεις των πολιτών μεταμορφώνονται υπό το βάρος και την πίεση της οικονομικής ανέχειας και των πολιτικών εξελίξεων.
Διευρύνεται η δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα και εξασθενεί το αίσθημα δικαίου των πολιτών. Σε όλα αυτά προστίθεται ο νέος «διοικητικός χάρτης» του νομού μας. Εμείς είχαμε υποστηρίξει τη δημιουργία τριών δήμων για την Κεφαλονιά, παραθέτοντας τα επιχειρήματά μας, κυριότερο των οποίων είναι να μπορεί η δημοτική αρχή να είναι κοντά στον πολίτη. Φίλοι συμπολίτες, ο Τόπος μας και οι πόλεις μας χρειάζονται έναν καινούργιο ζωογόνο άνεμο αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας και εμπιστοσύνης. Έναν άνεμο που να σαρώσει τις υπάρχουσες στρεβλώσεις και να οδηγήσει την Κεφαλονιά μας και τους Κεφαλλονίτες μπροστά. Θα πρέπει οι συμπολίτες μας να ενθαρρύνουν και να ευνοήσουν εκείνους τους υποψήφιους που έχουν δείξει πως θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας και όχι εκείνους που επιδιώκουν να «σταδιοδρομήσουν» σε πολιτικά πόστα. Η Κεφαλονιά και οι πόλεις μας δεν πρέπει να μετρήσουν άλλες χαμένες ευκαιρίες ούτε να ανεχθούν άλλους μεσσίες… Και είναι πολλοί οι προσφερόμενοι μεσσίες. Παρουσιάζονται σαν συνασπισμοί «πρώην στελεχών…», που κατάφεραν να χαθούν όχι μόνο ανεπανάληπτες ευκαιρίες, αλλά να οδηγήσουν τον Τόπο μας βήματα πίσω… Όλοι αυτοί οφείλουν, οι περισσότεροι τουλάχιστον, ένα συγνώμη στην Κεφαλλονιά και στους Κεφαλλονίτες.
Φίλοι συμπολίτες, η Κεφαλονιά και οι πόλεις μας χρειάζονται έναν στρατηγικό σχεδιασμό που να συμφιλιώνει την καθημερινή ζωή και τις αξίες των συμπολιτών μας με την ανάπτυξη και την αναγέννηση των πόλεων και των χωριών μας. Αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει δύο κύριους άξονες: Πρώτον την καθημερινότητα των πολιτών και Δεύτερον μια στοχευμένη ανάπτυξη και ανάδειξη του Τόπου μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, στις απαιτήσεις και κυρίως στην ιστορία μας και στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.
-Θα πρέπει να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τον μοναδικό ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο του Τόπου μας.
-Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε πόλεις και χωριά ελκυστικά και ανταγωνιστικά με σεβασμό στις παραδόσεις, την ιστορία και το περιβάλλον μας, που να υπηρετούν τους πολίτες, ντόπιους ή επισκέπτες.
-Στόχος μας θα πρέπει να είναι, η ανάπτυξη των πόλεων και των χωριών μας σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις ανάγκες των συμπολιτών μας.
-Επιδίωξή μας πρέπει να είναι, να θέσουμε τους δήμους στην υπηρεσία του Πολίτη, να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας μας και να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες.
-Χρέος μας, να εξοπλίσουμε με δυνατότητες και προοπτικές και κυρίως με αισιοδοξία και ελπίδα τους νέους συμπολίτες μας, γιατί σ’ αυτούς, κυρίως, ανήκει το μέλλον και η Κεφαλλονιά.
-Όλοι μαζί, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων και να οδηγήσουμε τον Τόπο μας μπροστά.
Φίλοι συμπολίτες, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε εκείνους τους υποψήφιους που έχουν δείξει πως θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στις πόλεις και τα χωριά μας. Θα πρέπει να αναδειχθούν οι άξιοι και οι ικανοί, αυτοί που έχουν θέληση, τόλμη και όρεξη για δουλειά και προσφορά στον Τόπο μας. Η Κεφαλονιά μας το αξίζει, οι Κεφαλλονίτες το θέλουμε και όλοι μαζί το μπορούμε. Όταν η Κεφαλονιά μας στέκεται για να «σκεφτεί» όσοι έχουν κάτι να προτάξουν, δεν διστάζουν.

Γαβριήλ Μανωλάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed