Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με σύνδρομο Down

Σήμερα 21 Μαρτίου 2019 Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με σύνδρομο Down το Κ.Δ.Η.Φ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης στα δύο Δημοτικά Σχολεία στο Ληξούρι.
Στο Α’ Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου την ομάδα αποτελούσε η ψυχίατρος κα. Νίκη Χριστοφοράτου, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Δ.Η.Φ. και η Νοσηλεύτρια κα. Διονυσία Μεσσάρη με τέσσερις ωφελούμενους. Παρέστη επίσης και η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ». Προβλήθηκε στους μαθητές του σχολείου το βίντεο με το θεατρικό δρώμενο των ωφελούμενων «Περνάω τη φωτιά για να φτάσω τη λάμψη», το οποίο συγκίνησε και ευαισθητοποίησε τους μαθητές, τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Έγινε αναφορά στο θέμα της ημέρας με συμμετοχή των μαθητών. Η φιλοξενία από τον Διευθυντή κ. Γεράσιμο Κατσιβέλη και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων ήταν πολύ καλή και η σχέση μαθητών – ωφελούμενων Α.μεΑ. πολύ ικανοποιητική!
Στο Β’ Δημοτικό σχολείο την ομάδα αποτελούσε η Κοινωνική Λειτουργός κα. Γεωργία Στεφανοπούλου και η Εργοθεραπεύτρια του Κ.Δ.Η.Φ. κα. Μαρία – Ιωάννα Κούρτη με ομάδα τεσσάρων ωφελούμενων. Επαναλήφθηκε η ίδια διαδικασία, όπως και στο Α’ Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών ήταν πολύ μεγάλο. Οι μαθητές ήταν ήδη ενημερωμένοι από τους εκπαιδευτικούς τους και στις επίσκεψεις επεκράτησε απόλυτος σεβασμός, ευγένεια και αγάπη. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και αποφασίστηκαν κοινές δράσεις των τάξεων και των δύο σχολείων με τον «ΥΠΕΡΙΩΝΑ». Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Σύνδρομο Down και αξίζουν δράσεις που ξεκινούν από τη μικρή ηλικία για ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των Ατόμων με σύνδρομο Down βοηθώντας έτσι τον αγώνα τους για μια αξιοπρεπή διαβίωση στην κοινωνία.

Η Πρόεδρος                                      Η Επιστημονικά Υπεύθυνη
Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου   Νίκη Χριστοφοράτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed