Υπό τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή» και με… λειψή εξέδρα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο Αργοστόλι

Οι Κεφαλλονίτες πάντα ήταν… αντιδραστικοί και το απέδειξαν για μια φορά ακόμη σήμερα, αφού το «απαγορευμένο» τραγούδι της κυβέρνησης, το «Μακεδονία Ξακουστή» ήταν αυτό που άνοιξε την μαθητική παρέλαση στην Οδό Βαλλιάνου.
Για πρώτη φορά στα χρονικά η παρέλαση έγινε στην Οδό Βαλλιάνου μπροστά από το Μέγαρο και το κτήριο της Περιφέρειας, αφού τα έργα στην Οδό Ριζοσπαστών εμπόδισαν την… κανονικότητά της. Επίσης, για πρώτη φορά στα χρονικά η εξέδρα που στήθηκε ήταν κάτι από εξέδρα, αφού δεν απείχε καν 20 πόντους από το έδαφος. Αυτό έφερε το άλλο, που δεν ήταν άλλο από τον μη χωρισμό των επισήμων, αφού δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι και άλλοι ανέβηκαν 20 πόντους χωρίς να ανοίξει μύτη. Το πρόβλημα που προέκυψε ήταν άλλο, μια και πολλοί μαθητές ήταν άρρωστοι και δεν παρέλασαν, με αποτέλεσμα η συμμετοχή να είναι μειωμένη. Έστω και έτσι όμως οι Αργοστολιώτες, που ήταν πάρα πολλοί (βοήθησε και ο καιρός) είδαν τα παιδιά τους να παρελαύνουν. Αίσθηση προκάλεσε η μη συμμετοχή της κυβέρνησης, αφού δεν υπήρχε εκπρόσωπός της και αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν ελάχιστες φορές. Ακόμη και η Βουλευτής του Νομού προτίμησε να παρακολουθήσει την Δοξολογία και την παρέλαση στη Σάμη. Τους μαθητές συνόδευε η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσης Λαυράγκας», υπό την διεύθυνση του Βασίλη Περλιγκίδη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed